Programa Confia, microcrèdits solidaris destinats a dones

 
El SIAD Maresme, acull des de finals del 2016 el projecte “Confia” gestionat per l’associació Dones pel Futur.

El projecte consisteix en la creació de grups solidaris de suport, que es basen en la confiança. L’entitat aporta formació, assessorament i finançament, tutoria i acompanyament. La finalitat del projecte és impulsar l’auto ocupació de dones que viuen en situació de risc.

Al Maresme estan en funcionament tres grups pilot: un grup a Calella organitzat per l’ajuntament de Calella i dos grups organitzats pel Consell Comarcal del Maresme. Un a Arenys de Mar amb al col•laboració de l’ajuntament d’Arenys de Mar i un a Mataró al Consell Comarcal del Maresme.

 
Emma, Irene, Marisa, Josiane, Silvia, Marga, Maria, … són unes de les dones que participen d’aquest projecte. Han rebut vàries sessions quinzenals de formació en la identificació del projecte, treballa d’habilitats personals, el desbloqueig de dificultats i finalment, ahir dia 24 de maig, es va lliurar el primer micro-crèdit a una de les participants per tirar endavant la fàbrica i venda de turbants.

La Marga valora positivament la recepció del crèdit i confia en què pot realitzar la seva idea, comptant en qualsevol moment amb el recolzament del grup i l’acompanyament  de l’associació Dones pel Futur.

La resta de participants també valoren positivament poder disposar d’un espai on compartir idees i somnis, desenvolupar-les i arribar a prendre la decisió de portar a terme un projecte d’auto ocupació. Son conscients que no serà fàcil, però confien en que entre totes aniran assolint els seus objectius. El projecte també va millorant estratègies a mesura que avança en el temps.

Des del Consell Comarcal del Maresme, estem contents de poder oferir a les dones la possibilitat d’iniciar-se en el món de la inserció laboral i l’autonomia personal mitjançant aquest projecte. La inserció laboral és una de les necessitats més grans de les dones de la comarca i cal desplegar polítiques que permetin l’accés de les dones al món del treball en condicions.

 

El grup està obert, les dones s’hi poden incorporar en qualsevol moment, tenint en compte que cada dona té el seu ritme propi dins del mateix procés.
Per a més informació, poseu-vos en contacte amb el SIAD Maresme