Renovació del Plenari del Consell Comarcal del Maresme

 

A l’equador del mandat, es modifica la composició del Plenari del Consell Comarcal. ERC és la primera força política que ha fet canvis a les seves files, però també hi haurà renovació als grups comarcals de la CUP i d’ICV. En el Ple celebrat ahir van prendre posessió de l’acta de Conseller/a Meritxell Romero Pinet (regidora de Santa Susanna), Tònia Vila Paituví (regidora d’Arenys de Munt) i Albert Alfaro Giró (regidor del Masnou). Tots tres formen part del grup comarcal d’ERC.

Meritxell Romero, Tònia Vila i Albert Alfaro substitueixen Annabel Moreno (alcaldessa d’Arenys de Mar), Pau Morales (regidor de Vilassar de Dalt) i Laura Ribalaiga (regidora d’Alella).

Aquests, però, no són els únics canvis. A les files del grup comarcal de la Candidatura d’Unitat Popular ha perdut la seva condició de consellera comarcal Sandra Miras per haver deixar de ser regidora de l’ajuntament del Masnou. També Isabel Roig, regidora d’Arenys de Mar i membre del grup comarcal d’Iniciativa per Catalunya-Verds, ha renunciat al càrrec de consellera comarcal. Les dues seran substituides en el proper Ple. 

 
 
Sandra Miras (CUP) Isabel Roig (ICV)
 
Recepció dels nous consellers/es per part del president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez i Camarasa; la vicepresidenta Laura Martínez; la consellera delegada Sònia Moraleda i la cap del Grup Comarcal d’ERC, Mònica Palacin.

El plenari del Consell Comarcal del Maresme està integrat per 33 consellers/es nomenats pels partits polítics d’entre els seus càrrecs electes. És condició indispensable per poder ser proclament membre del Consell Comarcal ser regidor/a d’algun dels 30 ajuntaments del Maresme.

El repartiment dels 33 escons es fa en funció dels vots i el nombre de regidors/es obtingut per tots els partits que, a l’àmbit comarcal, hagin superat el 3% del total de vots. Podeu veure la fòrmula que s’hi aplica CLICANT AQUÍ.

La composició política actual del Consell Comarcal és la següent:

  • Esquerra Republicana de Catalunya (ERC): 9 consellers/es
  • Convergència i Unió (CiU): 9 consellers/es
  • Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC): 6 consellers/es
  • Candidatura d’Unitat Popular (CUP): 3 consellers/es
  • Partit Popular de Catalunya (PPC): 2 consellers
  • Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV): 2 consellers/es
  • Ciutadans-Partit de la Ciutadania (C’s): 2 consellers/es

En AQUEST ENLLAÇ podeu veure els consellers i conselleres que configuren el Plenari del Consell Comarcal del Maresme