Retrocedeix la sinistralitat laboral al Maresme

 

La xifra d’accidents laborals registrats a les empreses del Maresme durant el primer trimestre de l’any ha baixat respecte al trimestre anterior, però ha augmentat respecte al mateix període de l’any anterior. En aquesta ocasió, el comportament de la sinistralitat laboral a la comarca ha seguit la mateixa tendència provincial i catalana. Tot i això, segons recull l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, l’Índex d’Incidència maresmenc queda per sobre de les escales de la província i del conjunt de Catalunya.

Durant el primer trimestre de l’any es van registrar 754 accidents laborals a les empreses donades d’alta a la comarca, una xifra que en termes absoluts representa una disminució del 4,68% respecte al trimestre anterior. Les dades no són tan positives si fem la comparativa interanual ja que s’ha detectat un augment del 10,88%.

Les dades concretes de gener, febrer i març ens indiquen que la reducció dels accidents al lloc de feina ha tingut incidència principalment entre el col·lectiu d’homes. El nombre d’accidents patits per dones s’ha mantingut similar. Tot i això, el sector masculí és el més afectat per accidents a la feina (480 davant dels 274 que han patit les treballadores).

Pel que fa al pronòstic de les lessions, el 99,3% van ser lleus i el 0,7% restant greus. No es va haver de lamentar cap víctima mortal.

A banda de les xifres concretes, per avaluar el grau de sinistralitat laboral d’un sector econòmic concret o de la mitjana de tots ells, s’utilitza l’anomenat Índex d’Incidència que relaciona el volum total d’accidents per cada 100.000 afiliats al règim general de la Seguretat Social. Seguint aquests paràmetres, les empreses maresmenques registren 873,65 accidents per cada 100.000 afiliats. Aquest valor es superior al del conjunt de la província (821,75 / 100.000)  i al català (856,47 / 100.000).

Podeu accedir a l’informe de sinistralitat laboral corresponent al primer trimestre de 2016 CLICANT AQUÍ

A la infografia següent trobareu les dades més destacades: