Salut i dones

En aquest apartat us facilitem diferents recursos web i documentació relacionats amb la salut de les dones.
La intervenció en la salut de les dones s’està fent encara des d’una medicina emmersa en un patró masculí. Moltes de les especificitats del cos de les dones no es tenen en compte a l’hora de tractar els símptomes que presenta. Moltes vegades, la vulnerabilitat del cos de la dona és exògena i relacionada amb la seva condició social de dona. És a dir que cal dotar l’abordatge de les malalties i malestars que pateix la dona d’una perspectiva de gènere i d’una mirada diferencial per entendre bé què li està passant i perquè.
A més, molts temes que interessen a la dona no estan gaire visbilitzats ni tractats amb profundidat per infulència de tabus arrelats entorn la salut de les dones, la sexualitat, etc. Per la qual cosa, moltes de les necessitats i preocupacions de les dones no troben resposta.
Amb la finalitat de contribuir a difondre una mirada lliure de tòpics i prejudicis sobre la salut de les dones i fomentar una lectura en clau de gènere pels problemes de salut que pateix, presentem aquest apartat de recursos i documentació que anirem enriquint a poc a poc.

RECURSOS WEB

CANAL SALUT DE LA GENERALITAT: La Generalitat de Catalunya dedica aquest espai a tot el que estigui relacionat amb la salut de les dones a Catalunya: drets, estudis, recursos, etc.

Podeu accedir-hi CLICANT AQUI

FIBROMIÀLGIA: Tot sobre la fibromiàlgia al Canal Salut de la Generalitat.

Podeu accedir-hi CLICANT AQUI

BLOG de la plataforma per una Atenció Sanitària Universal a Catalunya

Podeu accedir-hi CLICANT AQUÍ

Dona i Salut, entrada web de Ca La Dona.

Podeu accedir-hi CLICANT AQUÍ

ESTUDIS

ESTUDI “LES DONES I LA SALUT” de la Doc. Carme Valls i llobet olítica i metgessa catalana, especialitzada en endocrinologia i diputada al Parlament de Catalunya en la V i VI legislatures.  Des del 1983 és membre de l’ONG Centre d’Anàlisis i Programes Sanitaris que té com a objectiu investigar i posar en evidència les diferències de gènere en la salut i en els serveis sanitaris i proporcionar a les dones l’accés a la informació i als recursos per tal de millorar la seva qualitat de vida. Ha estat professora a la Universitat de Barcelona de l’assignatura Dones i homes: epidemiologia de les diferències.

Podeu accedir-hi CLICANT AQUÍ

INFORME SALUT I ATENCIÓ SANITÀRIA DE DONES I NENES de CCOO de Catalunya, elaborat per la Secretaria de la dona l’any 2014. 

 

REFLEXIONS EN FEMENÍ, Apunts sobre la salut de les dones: de la invisibilitat a una atenció de qualitat.

 


MATERIALS

Audiovisuals amb les grabacions de les diverses ponències de les jornades internacionals “els nostres cossos, les nostres vides” organitzades per Entrepobles i Caps.

Podeu accedir-hi CLICANT AQUÍ

Caps, Centre d’Anàlisi i programes sanitaris. Apartat, dones i salut.

Podeu accedir-hi CLICANT AQUÍ