Actes per commemorar el Dia Internacional del col·lctiu LGTB

El Dia Internacional de l’Orgull LGBT, és un dia de lluita que té lloc el 28 de juny per sensibilitzar la societat sobre la diversitat sexual i promoure el respecte cap als col·lectius amb inclinacions sexuals diferents. Commemora els aldarulls de Stonewall que van tenir lloc el 1969 a Nova York.

El 2014, es va aprovar a Catalunya la Llei per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia o llei contra l’homofòbia.La llei té com a finalitat “promoure les condicions per tal que, els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals –LGBT–, així com dels grups dins els quals aquestes s’integren, siguin reals i efectius, facilitant la seva participació i representació en tots els àmbits de la vida social, i remoure els estereotips que afecten negativament a la percepció social de les persones LGBT”, preàmbul.

Diputació de Barcelona ha posat en marxa una campanya de comunicació, bàsicament digital, per donar suport als ajuntaments en la commemoració d’aquest dia.

 

Al Maresme i a Barcelona, s’organitzen alguns actes per commemorar aquest dia reivindicatiu. A continuació, trobareu la informació d’alguns d’aquests actes:

Mataró:

L’ajuntament de Mataró en col·laboració de diverses entitats organitzat un seguit d’actes per commemorar el dia. En aquest enllaç els trobareu, http://www.mataro.cat/web/portal/ca/sites/LGTBI/index.html

Concentració dimarts 28 de juny

 

Barcelona:

Diputació de Barcelona

Jornada de presentació dels resultats de la diagnosi de la situació dels municipis en relació les polítiques LGTBI i àmbits d’actuació del Pla Tipus. A l’espai Francesca Bonnemaison. c/Sant Pere més baix, 7. Barcelona. Cal inscrpicó prèvia en aquest enllaç

PROGRAMA PREIDE BARCELONA:

En la web PRIDE Barcelona, estan els actes que es duran a terme a Barcena amb motiu d’aquesta diada.

http://www.pridebarcelona.org/ca/programa-por-dias/