Tímida reducció de l’atur al Maresme durant el mes d’agost

 

La tendència a la baixa de l’atur s’ha mantingut al Maresme durant el mes d’agost. Les xifres són molt discretes. Només s’ha reduït de 15 el nombre de persones demandants de feina, però les dades cobren més rellevància si es té en compte que tant a la província com al conjunt de Catalunya la tendència ha estat a la inversa. Segons les xifres analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, el descens de l’atur al Maresme s’ha centrat en la construcció, l’agricultura i el col·lectiu de persones SOA (Sense Ocupació Anterior.

Les estadístiques del mes d’agost deixen la taxa d’atur de la comarca en el 15,6%, un percentatge que es manté superior al provincial (14,9%) i al català (14,5%). La dada positiva és que portem set mesos consecutius amb descens de la desocupació i que fent la comparativa interanual tenim un 6,47% menys de persones aturades. En total, al Maresme hi ha 35.644 persones sense feina, de les quals 18.793 són dones i 16.851 homes.

Sectorialment, la disminució de l’atur s’ha centrat en la construcció (-91), en el col·lectiu SOA (-61) i a l’agricultura (-1,13%). En canvi, ha augmentat al sector serveis (+103) i a la indústria (+43). I per grups d’edat, el descens en la desocupació s’ha concentrat en els joves, concretament en les franges d’edat dels 16 als 19 i dels 25 als 29 anys.

A nivell territorial, la reducció de l’atur s’ha reflectit en 12 dels 30 municipis de la comarca i, en valors absoluts, els descensos més destacats s’han produït a Pineda de Mar, Calella, Canet de Mar, El Masnou i Arenys de Mar.  Mataró es manté com el municipi amb una taxa d’atur més elevada (20,04%) i Cabrera de Mar el que manté la més baixa (8,79%).

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur del mes d’agost elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal: