Torna la cuina del pèsol del Maresme

 


Amb l’arribada de la primavera, els pèsols tornen a ser protagonistes de la cuina del Maresme. 4 municipis: Caldes d’Estrac, Mataró, Cabrils i Sant Andreu de Llavaneres ja ho tenen tot a punt per començar a promocionar el consum d’aquest producte que s’ha guanyat el sobrenom de “la perla verda del Maresme”. Per tal de difondre les activitats i els menús que s’han programat a cada municipi, el Consorci de Turisme Costa del Maresme i el Gremi d’Hostaleria i Turisme Mataró i Maresme han editat el fullet: “La cuina del pèsol del Maresme. Primavera 2006”, en el qual també s’hi poden trobar algunes receptes culinàries.


La cuina del pèsol del Maresme ofereix un circuit gastronòmic per 4 municipis de la comarca amb força tradició culinària a l’entorn del pèsol. Ja sigui com a plat principal o com a acompanyament, el pèsol és un dels ingredients que agafa protagonisme tant a la cuina tradicional com a la cuina moderna. Aquest any, l’oferta és força variada: Caldes d’Estrac(del 10 de març a l’1 de maig) celebra la XII pesolada. 14 bars i restaurants del municipi ofereixen a la seva carta plats elaborats amb pèsol de la floreta.
Mataró (del 13 de març al 30 d’abril) promociona els pèsols amb sèpia i patates dins les IX jornades gastronòmiques. Hi participen 23 restaurants.
Cabrils (del 13 de març al 30 d’abril) celebra les IV jornades del pèsol a l’entorn del pèsol de la serralada. 13 establiments de restauració presenten les seves ofertes culinàries
Sant Andreu de Llavaneres aposta pel pèsol garrofal en la VII festa del pèsol (22 i 23 d’abril) i en la VII Mostra gastronòmica del pèsol de Llavaneres (de l’1 d’abril a l’1 de maig). Hi participen 13 restaurants. Per als incondicionals d’aquest producte i per a aquells que encara no l’hagin descobert, comença una nova temporada de la cuina del pèsol del Maresme. Podeu accedir al programa detallat de cada municipi,  
Clicant aquí