Tramitació d’un certificat meteorològic

 


El Servei de meteorologia del Consell Comarcal del Maresme emet, sota petició de la persona interessada, un certificat meteorològic amb dades (pluja, velocitat del vent, neu…) que poden ser determinants, per exemple, a l’hora de comunicar un sinistre a la companyia asseguradora. Aquest requisit, en funció de com sigui la pòlissa contractada, es demana per afectacions en habitatges i/o locals. Normalment, no és vàlid en el cas de les assegurances de vehicles.


Poden sol·licitar aquest certificat, que té un preu públic de 38,74 euros, les persones a títol particular, les administracions (sinistres en espais públics) i les entitats/companyies (suspensió d’activitats per causes meteorològiques) 


  • Aquest certificat es pot sol.licitar online o presentant una instància al registre del Consell Comarcal del Maresme (imprescindible indicar un telèfon de contacte)

  • Una vegada rebem la sol·licitud, contactem amb la persona interessada per comprovar si la informació que podem aportar podria ser de rellevància per a l’asseguradora

  • En el supòsit que l’assegurat estigui cobert davant de situacions meteorològiques especials, es prepararà una autoliquidació de 38,74 euros que s’enviarà per correu electrònic o s’entregarà en ma a l’interessat.

  • Un cop fet el pagament d’aquest preu públic, s’enviarà el corresponent certificat meteorològic a la persona interessada o, si així ho ha demanat, el podrà recollir a la seu del CCM.

  • Per sol·licitar un certificat meteorològic online cal que ens feu arribar el FORMULARI que trobareu CLICANT AQUÍ 

  • Si teniu qualsevol dubte, podeu contactar amb el meteoròleg del Consell Comarcal: Joaquim Serra (correu electrònic: jserra@ccmaresme.cat / Telèfon: 609 74 21 36