Un miler de persones aturades més al Maresme

 

El passat mes d’octubre va ser negatiu per a l’ocupació. La llista de persones demandants de feina al Maresme s’ha incrementat fins arribar a les 24.666, 1017 més que al setembre. Aquest augment es reparteix entre tots els sectors econòmics, encara que, pel volum, destaca el sector serveis. En concret, el 86% d’aquest increment correspon a aquest sector econòmic. El sector serveis és, a més, el que cocentra el 70,3% del total de persones de la comarca que cerquen feina.

L’informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme constata que, tot i que octubre sol ser un mes en què augmenta la xifra de persones aturades, el registre d’aquest any és el més intens des de 2008. Tot i això, la comparativa interanual reflecteix un descens de l’1,19% en el nombre de persones aturades respecte al mateix període de l’any anterior. 

Les dades del mes d’octubre situen el Maresme amb una taxa d’atur de l’11,83% amb realitats municipals que oscil·len entre el 6,06% de Tiana i Alella i el 16,59% de Pineda de Mar o el 16,11% de Santa Susanna.

Podeu ampliar aquesta informació en la següent infografia interactiva: