Un representant del CCM forma part de la missió d’observació internacional del procés electoral a Palestina

El Coordinador de Serveis Personals del Consell Comarcal del Maresme, Jordi Merino, és un dels nou observadors catalans que participen en la missió internacional de seguiment del procés electoral a Palestina.
En total han viatjat a Palestina 70 observadors europeus, la majoria dels quals són fracesos i italians. La delegació catalana es troba ubicada a Jerusalem i des d’aquesta població es desplaça a Ramallah. El CCM ha estat convidat a formar part d’aquesta delegació internacional com a administració que forma part del Fons Català de Cooperació


El proper 5 de maig se celebren a Palestina eleccions municipals, uns comicis que no es realitzaven des de fa 28 anys. Per fer-ne un seguiment de tot el procés electoral, la Xarxa Europea d’Autoritats Locals per la Pau al Pròxim Orient que treballa amb l’Associació de Municipis de Palestina i amb la Unió d’Autoritats Locals d’Israel, ha enviat una delegació internacional d’observadors.

El Consell Comarcal del Maresme, com a administració que forma part del Fons Català de Cooperació, ha estat convidat a formar part d’aquesta delegació internacional. En representació del CCM ha viatjat a Palestina el coordinador de Serveis Personals, Jordi Merino.

La delegació catalana va arribar el dilluns a Jerusalem i es va entrevistar amb el cònsul francés. Dimarts s’ha entrevistat amb el primer ministre de l’autoritat local, Shobaki, i amb el primer ministre palestí, Qawassmi. També está prevista una visita de treball al projecte del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament del departament maternoinfantil (a la Clínica de Tubas.