Una cinquantena d’empresaris s’interessen per conèixer les possibilitats de negoci que ofereix el mercat alemany

 

Una cinquantena de pimes del Maresme han assistit a la Jornada informativa sobre les possibilitats de negoci que ofereix Alemanya per a les petites i mitjanes empreses. Els assistents han estat rebuts pel cònsol alemany a Barcelona, Bernhard Brasack, el President del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez i Camarasa i el president de PIMEC Maresme–Barcelonès Nord, Ambròs Martínez.

 
Moltes empreses han aconseguit superar l’estancament del mercat interior obrint-se a la internacionalització. El camí no és fàcil, però sí possible. Cal, però, determinar molt bé els objectius a aconseguir, estudiar amb detall les característiques del nou mercat en el qual es vol expandir, conèixer la legislació i la fiscalitat del país i altres aspectes que poden condicionar l’èxit de l’operació. 

Les dificultats inicials es poden superar i l’obertura als nous mercats no és només una alternativa per a les grans empreses. Aquest és el missatge que PÎMEC i el Consell Comarcal del Maresme han volgut transmetre a la cinquantena de micro i petites empreses. La jornada s’ha centrat en les potencialitats d’Alemanya. El Cònsol ha destacat que el mercat alemany és un mercat madur, però molt obert a les siniergies que arribin de l’exterior, tant a nivell de productes com de serveis. Cal tenir present que Alemanya és la principal potència econòmica de la Unió Europea i la quarta del món.

GUIA PER EXPORTAR

D’altra banda, el Consell Comarcal del Maresme posa a disposició de les empreses la Guia per Exportar, editada amb el suport de la Diputació de Barcelona i de la Cambra de Comerç de Barcelona. El fullet recull els aspectes clau que ha de tenir presents l’empresa a l’hora de plantejar-se expandir-se internacionalment, així com els recursos i eines que té al seu abast per enfortir el seu projecte.