Xipa’l i Censa’l a Canet de Mar

L’ajuntament i el CAAD  fan una campanya d’identificació i cens dels gossos del municipi

L’ajuntament de Canet de Mar, amb el suport del Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia del Maresme (CAAD) du a terme durant aquest mes de març la campanya Xipa’l i Censa’l que té com a objectiu conscienciar i, a la vegada facilitar, als propietaris de gossos la seva adequació a la llei censant el seu animal de companyia a l’ajuntament i identificant-lo amb un xip.


La llei estableix que els animals de companyia han d’estar xipats i censats i que, a més a més, sempre han de portar una placa identificativa on consti el nom i el telèfon del propietari. Els veïns de Canet que tinguin gossos i que no hagin fet aquests tràmits, ara tenen l’oportunitat de regularitzar la situació de la seva mascota acollint-se a la campanya Xipa’l i Censa’l.

Aquestes mesures són importants, per exemple, en cas de pèrdua de l’animal. A títol d’exemple, durant el 2010, el 21,5% dels gossos que van entrar al CAAD Maresme, el centre comarcal d’acollida d’animals que hi ha a Argentona, van poder ser recuperats pels seus propietaris.

La campanya, impulsada per l’ajuntament i pel Centre d’Attenció d’Animals Domèstics de Companyia del Maresme, compta amb la col·laboració dels centres veterinaris Habitat Canet i Clínica Veterinària St. Jordi. En aquests centres xiparan els gossos fins el 31 de març a un preu especial de 40 €.

Les dades de contacte són:
Habitat Canet
c/ Sant Cristòfol, 13
Tel. 93 794 38 19
Horari d’atenció: de 10.30h a 13.30h.
Cal demanar cita prèvia i portar fotocòpia del carnet de vacunació de l’animal.

Clínica Veterinària St. Jordi
c/ Tarragona, 11-13
Tel. 93 794 32 29
Horari de matí i de tarda. Cal demanar cita prèvia i portar fotocòpia del carnet de vacunació de l’animal.