12 municipis i 71 restaurants de la comarca a les Jornades de la Cuina del Pèsol del Maresme

 

Al Maresme es menja bé!. La qualitat dels productes de temporada i de proximitat i l’àmplia oferta de restauració i de serveis que hi ha en cadascun dels trenta municipis ha aconseguit situar la gastronomia maresmenca en un dels principals atractius per al turisme. A aquest fet, hi han contribuit molt activament les jornades gastronòmiques que s’organitzen al voltant dels productes estrella de la terra i del mar. Ara és el moment estelar del pèsol. 12 municipis i 71 restaurants participen a l’edició 2012 de les Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Pèsol del Maresme.  

El president del Consorci de Promoció Turística, Jaume Borrell, el regidor de Promoció Econòmica de l’ajuntament de Mataró, Miquel Rey, i el president del Gremi d’Hostaleria i Turisme, Antoni Graupera, han presentat avui el fulletó de promoció de les Jornades i han donat el tret de sortida de l’edició local de la cuina del pèsol (les Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró). Tots tres han coincidit en la necessitat de treballar plegats (iniciativa privada i pública) per enfortir encara més el gran potencial gastronòmic del nostre territori i dels nostres productes de qualitat.   

 

El nom Maresme està estretament vinculat, dins l’imaginari col·lectiu, a diferents productes alimentaris i un d’ells és el pèsol, també conegut popularment com “la perla verda del Maresme”.  La iniciativa que fa 18 anys va tenir Caldes d’Estrac de promocionar aquest producte a través d’unes jornades gastronòmiques va tenir tant bona acollida que any rera any s’hi han anat sumant municipis. Aquest 2012, són 12 les poblacions maresmenques que organitzen mostres, degustacions i altres activitats a l’entorn de la cuina del pèsol.

4 municipis: Caldes d’Estrac, Cabrils, Calella i Dosrius van iniciar les jornades gastronòmiques el passat 24 de febrer; Argentona, Mataró, Arenys de Mar, Cabrera de Mar, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar comencen el 15 de març; Arenys de MuntSant Andreu de Llavaneres ho faran el 24 i el 29 de març respectivament. Tot plegat l’oferta de plats i menús especials amb pèsols del Maresme com a ingredient principal que ofereixen els 71 restaurants participants s’allargarà fins a finals d’abril / principis de maig.

Per promocionar l’oferta gastronòmica i les activitats complementàries que organitza cada municipi, el Consorci de Promoció Turística i el Consell Comarcal, a través del projecte Productes de la Terra Maresme, han editat 8.000 opuscles. Els llibrets també recullen les dades de contacte dels productors de pèsols i diferents receptes proporcionades per restaurants de la comarca per animar tothom a portar els pèsols del Maresme també a la cuina de casa.

Podeu consultar el fulletó on-line clicant sobre la imatge: