13 ajuntaments s´adhereixen a la Xarxa d´Emprenedoria del Maresme

El Centre Innova de Pineda de Mar acull l´acte d´adhesió

Tretze ajuntaments de la comarca han signat avui al migdia, en el marc de les Jornades Econòmiques a Pineda de Mar i l´Alt Maresme, l´adhesió a la XEM (Xarxa d´Emprenedoria del Maresme). Es tracta d´una iniciativa que promouen conjuntament el Consell Comarcal del Maresme i el parc científic i de la innovació Tecnocampus Mataró-Maresme. Sorgeix del Pla Estratègic del Maresme per crear una oferta conjunta dels serveis públics que existeixen a la comarca per donar suport a les persones emprenedores amb ganes de crear una empresa, amb la voluntat de proporcionar a aquests serveis el valor afegit que l´usuari necessita.


La XEM (www.xem.cat) té com a objectiu la generació de l´ecosistema per al suport a l´emprenedoria i la creació d´empreses al Maresme. Aquesta xarxa neix amb la voluntat de prestació de serveis per l´estimulació de tot el cicle d´emprenedoria: sensibilització i motivació, gestació, anàlisi de la idea i posada en marxa (localització territorial del talent), consolidació amb valorització de la innovació (universitat i Tecnocampus) i difusió d´aquesta innovació en tot el territori (Consell Comarcal del Maresme i els 30 municipis de la comarca).

De moment, i amb la perspectiva de noves adhesions, tretze municipis (Alella, Argentona, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Caldes d´Estrac, Canet de Mar, El Masnou, Pineda de Mar, Premià de Mar, Premià de Dalt, Sant Iscle de Vallalta, Sant Vicenç de Montalt i Tordera) formen part de la xarxa. Properament ho farà Cabrils que ja ha aprovat el conveni d´adhesió.  7 municipis més s´hi ha mostrat interessats i es troben en diferents fases d´aprovació a nivell local.

Per primera vegada, la XEM se centrarà en els serveis i no en els municipis com s´ha fet fins ara, de tal manera que qualsevol emprenedor que vulgui crear negoci al Maresme obtingui els serveis que cerca a la XEM, independentment del seu municipi d´empadronament.