17 joves maresmencs es formen per emprendre el seu propi negoci

 

Avui ha començat l’edició 2019 de Joves per Emprendre, un programa que du a terme el Consell Comarcal del Maresme, en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Barcelona, per formar i ajudar els i les joves amb inquietuds emprenedores. Durant 3 mesos, rebran formació i tutorització individualitzada per transformar les seves idees en projectes viables d’autoocupació.

En aquesta edició participen 17 joves d’Arenys de Mar, Calella (2),  Dosrius (2), Premià de Mar (2) , Palafolls (2), Teià, Mataró (2), Vilassar de Dalt (2), Malgrat de Mar, Pineda de Mar i Blanes. Tots tenen entre 16 i 29 anys, estan inscrits a la Garantia Juvenil i en aquests moments ni estudien ni treballen. Els uneix també l’ambició de muntar un negoci propi que els permeti autoocupar-se en allò que més els agrada.

El Programa Joves per Emprendre facilitarà a aquests joves formació general en matèria d’emprenedoria (plans d’empresa, econòmics o financers, de producció, de màrqueting, jurídics…), formació individualitzada i tutorització de cada projecte. L´objectiu és que el jove defineixi la seva idea de negoci en tots els seus àmbits per poder posar-la en marxa en finalitzar el programa. 

Aquesta és la tercera edició del programa Joves per Emprendre que du a terme el Consell Comarcal del Maresme. A la recepció, la gerent Anna Antoja els ha animat a no defallir i, sobretot, a no tenir por dels fracassos. “Els emprenedors consolidats sempre expliquen que del que més han après ha estat dels fracassos. Sempre ens hem d’aixecar i mirar cap endavant”.