18 municipis s’uneixen per promocionar la cuina del pèsol del Maresme

 

L’edició 2013 de les Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Pèsol del Maresme baten rècord de participació. 18 municipis, el 50% més que l’any passat, i 105 establiments de restauració, el 48% més, promocionaran la gastronomia de l’anomenada “perla verda del Maresme”. Les jornades comencen el 14 de març i es perllongaran fins el 30 d’abril.

El president del Consorci de Promoció Turística, Jaume Borrell; el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró, Miquel Rey; i el president del Gremi d’Hostaleria i Turisme, Josep Navarro, han donat el tret de sortida de l’edició 2013 de les Jornades Gastronòmiques del Pèsol del Maresme i de les XVI Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró amb pèsols sèpia i patates.

A l’acte s’ha constatat l’interés creixent que hi ha a la comarca per la incorporació a la restauració del producte de proximitat i de qualitat, un valor que exerceix d’important pol d’atracció per al turisme de proximitat i que està situant el Maresme com a destinació gastronòmica d’excel·lència.

En el cas del pèsol, una de les joies de l’horta maresmenca, les xifres de participació a l’edició 2013 de les Jornades Gastronòmiques són contundents: 18 municipis davant dels 12 que van participar l’any passat; 105 restaurants i establiments de menjar cuinat (71 a l’edició anterior) i 17 productors davant els 14 de 2012.

Els municipis participants són: Caldes d’Estrac, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

 
Tota la informació de les Jornades Gastonòmiques del Pèsol del Maresme es pot trobar a l’opuscle editat pel Consorci de Turisme i pel Consell Comarcal, a través del projecte Productes de la Terra Maresme. 9.000 exemplars que es poden trobar a les oficines municipals dels ajuntaments participants, als establiments, al Consell Comarcal i a les oficines del Consorci de Turisme. L’opuscle recull l’àmplia i variada oferta de menús i plats de pèsol que ofereixen els establiments de restauració i es relacionen els productors locals de pèsols del Maresme. També surt el programa de les diferents activitats complementàries a l’entorn del pèsol que han organitzat els ajuntaments, com ara la Pesolada popular d’Arenys de Mar, el Tast gastronòmic de Canet de Mar, les Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró, la Mostra Gastronòmica del Pèsol i la Coca de Llavaneres o La Festa del Pèsol de Sant Andreu de Llavaneres.

L’opuscle també ofereix diverses receptes de cuina facilitades pels restaurants Sant Pau de Sant Pol de Mar, Masia Cal Nano de Tordera, Baladia Restauració d’Argentona, La Teca plats cuinats d’Argentona, Bar-Restaurant Sis-b de Malgrat de Mar, l’Escola de Restauració del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, Botavara de Vilassar de Mar, Restaurant de l’Hotel Gran Sol de Sant Pol de Mar i Restaurant 6Q de Canet de Mar.

Podeu descarregar-vos l’opuscle clicant sobre la imatge: