31 robots participaran en el quart concurs que organitza l´Escola Universitària Politècnica de Mataró

L´Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt) i el Club de Robòtica Aficionada de l´EUPMt organitzen per quart any consecutiu el concurs de robots “Ciutat de Mataró”, que es disputarà el proper divendres 28 de març a l’Ateneu de Caixa Laietana (carrer Bonaire, 3-5 ). El concurs està patrocinat per Caixa Laietana, TecnoCampusMataró i El Punt.


22 grups d’estudiants, amb 31 robots en total, hi prendran part. Els participants procedeixen de diferents universitats, a més dels de la Politècnica de Mataró com a amfitriona, n’hi haurà de la Universitat Politècnica de Catalunya de Barcelona i de Terrassa, i de la Universidad de Valladolid, que aquest any també organitzaran per primera vegada el seu propi concurs. A més, enguany hi participaran dos estudiants de secundària de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró que han desenvolupat un robot de sumo com a treball de recerca.

Tres categories de robots

12 robots són rastrejadors, 9 velocistes i 10 lluitadors de sumo. En la primera modalitat torna a participar el robot X13, dissenyat per Toni López de la Politècnica de Mataró, que l’any passat ja va ser finalista. En la categoria de lluitadors de sumo també repeteix l’equip Triturbo, amb el seu robot Biturbo.


De 10:00h-13:00h se celebraran les eliminatòries i de 16.00-18:00h les finals en les tres categories:

-Robots Rastrejadors. Han de seguir una pista fins a la meta. Guanya el més ràpid.

-Robots Lluitadors. A l’estil dels lluitadors de sumo, els robots participants han de fer fora de la pista al seu contrincant.

-Robots de Velocitat. Aquests robots, que participen per segona vegada en el concurs, han de fer un determinat trajecte amb un temps mínim.

En cada categoria es lliuraran 600 euros de premi al guanyador i 300 euros al segon classificat, a més d’un trofeu i una placa commemorativa.