La Policia Local inicia la Campanya de control d´emissions de fums i gasos dels vehicles

La Unitat de Qualitat de Vida de la Policia Local, amb la col.laboració del Servei de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, ha instal.lat una unitat mòbil a la Via Europa, entre la ronda Mossèn Jacint Verdaguer i el carrer Pirineus, on s´analitzen el monòxid de carboni (CO) als vehicles que funcionen amb benzina i l´opacitat als vehicles que utilitzen diesel.


Aquesta acció, que forma part de la Campanya de control d´emissions de fums i gasos dels vehicles, va començar ahir dilluns, 17 de març, i finalitzarà el proper divendres 21. La unitat mòbil està instal.lada des de les 10 del matí fins a les 6 de la tarda i en ella hi treballen dos agents de la Policia Local.

Una vegada els agents han efectuat els treballs de revisió de les emissions de fums i gasos contaminants als vehicles, lliuraran al conductor una còpia de l´acta. Si la mesura és desfavorable es concedirà el termini d´una setmana perquè es procedeixi a la reparació de l´anomalia. De no fer-ho s´estendrà la denúncia pertinent per la infracció comesa (segons l´article 22 de l´Ordenança Municipal de Circulació).

L´objectiu de la campanya és reduir al màxim el problema dels gasos emesos pels tubs d´escapament que disminueixen la qualitat de l´aire.