Cinquanta alumnes de l´escola El Turó faran un recorregut botànic pel Parc Roques Albes

Dimecres, 19 de març, un total de 50 alumnes de l´escola El Turó faran un recorregut botànic pel Parc Roques Albes. Aquesta activitat la portarà a terme l´empresa de jardineria Talher i està promoguda pel Servei de Manteniment i la regidoria de Ciutat Sostenible de l´Ajuntament de Mataró.


El recorregut s’iniciarà al Parc Roques Albes i finalitzarà a la ronda Joan Peiró passant per la Via Europa.

En l’activitat, que té una duració aproximada d’una hora, hi participaran alumnes de 1r i 2n de primària que es distribuiran en dos grups diferents, un que començarà a les 9.15 del matí i l´altre a les 10 h

Al llarg de la passejada pel parc els alumnes podran observar espècies diferents d´arbres i arbustos com el pi blanc o garriguenc (Pinus halepensis), el plàtan (Platanusx hispanica), el pinyoner (Pinus pinea), l´olivera (Olea europaea), l´alzina (Quercus Ilex), el garrofer (Ceratonia siliqua), l´arboç (Arbutus unedo), el lledoner (Celtis australlis), la farigola (Thymus vulgaris), l´espígol (Lavandula angustifolia) i el romaní (Rosmarinus officinallis).

Durant el recorregut el guia anirà sensibilitzant als nens sobre temes de medi ambient com les tasques de manteniment que requereix un parc, criteris de sostenibilitat i les accions que han de portar a terme per fer un bon ús dels espais verds.

A més, l´empresa de jardineria Talher proporcionarà a cada alumne un document del recorregut, amb una petita descripció de les diferents parts dels arbres. També constarà d’una fitxa de les espècies més característiques que es poden trobar al llarg del recorregut per aquesta zona de la ciutat.

Per altra banda, amb motiu de l´inici de la primavera, el proper divendres 21 de març, a les 9.15 h al Parc del Nord, 25 alumnes de l´escola Angela Bransuela plantaran 30 alzines. A l´acte hi assistiran la regidora de Ciutat Sostenible, Montserrat López, i el regidor de Serveis Municipals i Manteniment, Fermí Manchado.