40 maresmencs es beneficiaran del Programa “Joves per l’Ocupació”

 

La consellera de Promoció Econòmica, Alícia Rodríguez, ha donat la benvinguda avui als 40 joves maresmencs que participaran en el programa “Joves per l’Ocupació” que porta a terme el Consell Comarcal del Maresme. L’objectiu del programa és millorar l’ocupabilitat de les persones joves a partir d’una qualificació i unes competències professionals.

Aquest és el quart any consecutiu que el Consell Comarcal du a terme el programa d’experiència professional per l’ocupació juvenil a Catalunya “Joves per l’Ocupació”. En aquesta edició, els joves participants rebran formació i podran realitzar pràctiques en dos sectors d’activitat: sanitat i comerç i, concretament, en dues de les especialitzacions laborals més demandades: zelador/a sanitari/ària i auxiliar de magatzem i comerç.  

 
Els 40 joves participants rebran formació professional de 300 hores i realitzaran 80 hores de pràctiques no laborals amb l’objectiu que quan finalitzin estiguin plenament preparats per trobar feina en aquestes activitats.

El programa, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya amb fons provinents dels Pressupostos Generals de l’Estat i del Fons Social Europeu, està adreçat a persones joves d’entre 16 i 24 anys (fins els 30 anys en el cas de persones amb certificat de discapacitat igual o superior al 33%) que es trobin a l’atur, tinguin una baixa qualificació o hagin abandonat el sistema educatiu. És indispensable, però, que estiguin inscrites com a demandants d’ocupació i inscrites en el Registre de Garantia Juvenil.

El programa combina accions d’orientació, tutorització, seguiment individualitzat, formació i adquisició d’experiència professional a les empreses, amb la possibilitat d’un contracte de treball d’un mínim de 6 mesos. L’objectiu és millorar l’ocupabilitat dels participants a partir de l’obtenció d’una qualificació i unes competències professionals que els assegurin unes mínimes garanties d’estabilitat i futur professional.