S’amplien els punts d’informació d’assessorament als joves maresmencs que volen fer estades a l’estranger

 

El Servei de mobilitat internacional jove del Maresme continua creixent. L’interès dels municipis i dels joves maresmencs que demanen assessorament per fer una estada internacional ha fet ampliar els punts d’informació presencials. Des d’aquest mes de març, els joves també poden ser atesos a Pineda de Mar i El Masnou. Aquests municipis s’hi sumen a Mataró, Malgrat de Mar i Vilassar de Mar que ja disposaven de punts d’assessoria presencial del servei.

El Servei de mobilitat internacional jove del Maresme, gestionat pel Consell Comarcal, compta amb la implicació de 23 municipis. Té com a objectiu promoure la interculturalitat i la participació activa dels i les joves a la societat i al món, ampliant i facilitant les seves opcions perquè puguin tenir alguna experiència en el marc dels programes i recursos de mobilitat internacional: voluntariat, formació, treball… que contribueixi a millorar les seves oportunitats per crèixer personalment i professionalment.

Des des dels inicis del Servei, de forma periòdica al llarg de l’any, s’organitzen diferents tallers itinerants, hi han participat al voltant de 370 joves. També es fa atenció personalitzada en algun dels punts d’assessorament amb què compta el Servei. Fins ara, aquesta atenció es feia a Mataró, Malgrat de Mar i Vilassar de Mar. Per donar una major cobertura territorial, aquest mes de març s’ha ampliat la xarxa de punts d’atenció especialitzada en mobilitat internacional amb l’obertura d’un servei a Pineda de Mar i un altre al Masnou.

 

Des de la creació del Servi de mobilitat internacional, a principis de 2012, més de 400 joves maresmencs han estat assessorats presencialment. Les consultes sobre recerca de feina i les relacionades amb l’aprenentatge de l’idioma -princialment l’anglès- són les més habituals. Tot i això, en el darrer any s’han incrementat les relacionades amb estades solidàries i de voluntariat. Precisament la promoció d’opcions de mobilitat menys conegudes, com són els intercanvis juvenils i els programes de voluntariat, ha estat una prioritat per al Servei de Mobilitat en els darrers dos anys. Aquesta tasca ha culminat amb la implicació activa del Consell Comarcal del Maresme com a entitat d’enviament del Servei de Voluntariat Europeu del programa Erasmus+

El Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme és un servei mancomunat que està impulsat pels ajuntament d’Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Canet de Mar, El Masnou, Malgrat de Mar, Mataró, Òrrius, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar amb el suport i coordinació del Consell Comarcal del Maresme.