L’hamburguesa entra en el món gourmet de la mà de Cal Tete

L’hamburguesa entra en el món gourmet de la mà de Cal Tete

60 varietats amb innovadores combinacions sorprenen els paladars més exigents


 
39 anys d’ofici donen per a molt i si no que li preguntin a Jordi Gil, el mestre carnisser que regenta Cal Tete (El Masnou). L’establiment s’ha convertit en un autèntic paradís per a les persones que gaudeixen descobrint nous gustos i sabors. I és que Cal Tete ha transformat la humil hamburguesa en una delicatessen que entra per la porta gran de l’espai gourmet de la gastronomia. El consumidor ho té complicat a l’hora de triar entre les 60 varietats d’hamburguesa creades a partir de l’experiència, la pasió pel treball ben fet i la cerca de la innovació constant. 

 
Jordi Gil té 52 anys i continua sent un apassionat del seu ofici. L’autoexigència de millora contínua l’ha portat a un camí de constant innovació, principalment en el que és el seu producte estrella: l’hamburguesa. Curiosament, un producte que per a molts està vinculat al “fast food” pren una dimensió de “delicatessen” a Cal Tete.  Ja  disposa d’una carta amb més de 60 varietats d’hamburguesa, algunes d’elles ben sorprenents com l’hamburguesa amb xocolata i Jacks Daniels, la seva darrera incorporació: l’hamburguesa amb maduixa de la Vallalta o la que en breu presentarà, també amb unes arrels ben maresmenques: l’hamburguesa amb Melody, el licor de crema catalana de les destil·leries Campeny (El Masnou). 


Per a Jordi el secret està en treballar amb productes de qualitat i no perdre mai les ganes de sorprendre al client a partir de la combinació d’aliments que creen nous sabors. 


Contra gustos no hi ha res escrit i a Cal Tete tothom pot trobar aquella hamburguesa que més  elogis rep a taula. Les varietats que tenen més adeptes són: l’hamburguesa Big Burguer (100% carn de bou), la fumada sabor “barbacoa”, la de secret ibèric o la Nebraska (carn de raça “black angus”)


Cal Tete forma part de la Xarxa de Productes de la Terra Maresme. Parlem amb Jordi Gil perquè ens expliqui més sobre les seves “hamburgueses gourmet” 







 1.Quan va començar aquest ofici? Per què productes càrnics? 


Vaig començar quan tenia 13 anys perquè el meu germà, també carnisser, marxava a fer el servei militar i jo vaig quedar al seu lloc, a una parada del Mercat Municipal de Badalona.


De bon principi aquest ofici em va agradar molt, tant que vaig quedar enganxant fins ara que tinc 52 anys. Amb aquest 39 anys d’ofici he voltat per molts mercats, supermercats, carnisseries de barri i botigues de luxe aprenent sempre a cada instant. Tots aquests coneixements són els que ara poso en pràctica a la meva botiga per poder oferir el millor servei possible a la gent del meu poble.


   


2.Quin tipus de productes artesans oferiu?


Ofereixo tot tipus d’elaborats càrnics, excepte les botifarres per manca d’espai però sobre tot el producte estrella són les hamburgueses gourmet, tant de vedella com de pollastre i porc. En tinc 60 tipus diferents per a escollir.


 3.Quin són els valors que voleu transmetre amb les vostres “hamburgueses gourmet”? Què voleu oferir amb els vostres productes?


 
Sobretot el que vull és donar a conèixer el món de les hamburgueses , a on es pot jugar amb sabors i textures inimaginables. Res a veure amb la típica hamburguesa envasada que es pot trobar a qualsevol supermercat,  i el més important, donar-li a l’haburguesa el lloc que es mereix, ja que sempre ha estat la gran oblidada per darrere del protagonisme de les botifarres i salsitxes. Una hamburguesa és tan artesana com qualsevol botifarra  i això , per sort,  els meus clients ho saben valorar.


4.Què ha significat per a vosaltres està dintre de la Xarxa de Productes de la Terra Maresme?


 M’ha servit per conèixer altres artesans i productors i  així poder reinventar nous sabors I textures per les meves hamburgueses, utilitzant els productes de proximitat que m’ofereixen.


 5. A on podem trobar els vostres productes?  



  • A la meva botiga del carrer Almeria 35 de El Masnou

  • A la Pizzeta de Teià i al Tastet  de El Masnou