Abandonen una gossa i els seus 7 cadells a la porta del CAAD Maresme

El CAAD Maresme participarà a la Fira de Calella

 
 


Una gossa i els seus 7 cadells han estat abandonats a les portes del Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia del Maresme. No és la primera vegada que el CAAD, situat darrera el cementiri d’Argentona, es troba amb situacions similars. És per això que el Centre insisteix en la necessitat que els propietaris es conscienciïn de la necessitat d’esterilitzar els seus animals de companyia.


Tot i la resposta positiva de molts ciutadans que atenent les crides urgents han adoptat animals acollits al CAAD Maresme, la situació continua sent complicada. Sobretot quan, com ha passat aquesta setmana, arriben cadellades que normalment són de 6 o 7. En aquests moments hi ha una trentena de cadells al Centre que encara no han trobat una llar. Davant d’aquesta situació, la mare i els petits abandonats a les portes del Centre han hagut de ser derivats a la Protectora de Dosrius, on no tenien cadells per oferir a possibles famílies adoptants. L’elevat nombre de cadellades que arriben als centres d’acollida fa reflexionar sobre la necessitat que els propietaris prenguin consciencia de la necessitat d’esterilitzar els animals de companyia. Està demostrat que en països on es du a terme de manera sistemàtica l’esterilització i només s’autoritza als professionals a tenir animals per criar, es redueix substancialment el nombre d’abandonaments. El CAAD a la Fira de Calella La divulgació de la tinença responsable d’animals de companyia (xipats, esterilitzats, vacunats i censats en el seu municipi de residència) és un dels objectius que s’ha marcat el Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia del Maresme que tindrà un estand a la Fira de Calella i l’Alt Maresme que se celebrarà del 21 al 24 de setembre al Passeig Manuel Puigvert. També es promouran entre els visitants les adopcions dels animals acollits al Centre. El CAAD Maresme es trobarà ubicat a l’espai destinat a les entitats. Podeu consultar més informació sobre la Fira de Calella i l’Alt Maresme,
clicant aquí
. Calella és un dels 18 municipis de la comarca als quals dóna servei de recollida d’animals abandonats el CAAD Maresme.