Acord sobre la ubicació de la depuradora de l’Alt Maresme

Es construirà al terme municipal de Tordera

El president del Consell Comarcal del Maresme, Josep Jo, i els alcaldes de Pineda de Mar, Xavier Amor, i de Tordera, Joan Carles Garcia Cañizares, han mostrat la seva satisfacció per l’acord al qual han arribat amb l’Agència Catalana de l’Aigua sobre la ubicació definitiva de la depuradora de l’Alt Maresme.


La depuradora de l’Alt Maresme s’instal·larà finalment a la pedrera de Montpalau, al terme municipal de Tordera. Serà una instal·lació semicoberta i incorporarà les millors tecnologies disponibles. El projecte incorpora el tractament terciari per tal d’afavorir la reutilització de l’aigua tractada i contribuir a garantir la recàrrega de l’aquífer de la Tordera.

El projecte ha estat consensuat amb els municipis de Tordera, Pineda de Mar, Calella, Santa Susanna, Palafolls  i Malgrat de Mar, el Consell Comarcal del Maresme i representants de les forces polítiques amb representació comarcal.

El president del Consell Comarcal, Josep Jo, ha expressat la seva satisfacció per haver aconseguit desencallar un dels projectes mediambientals més importants que tenia pendents d’execució la comarca del Maresme. Durant les darreres setmanes, el CCM ha treballat per intentar trobar el punt de diàleg que ha facilitat el consens a l’entorn d’aquest projecte.

  • Per a més informació, podeu consultar la nota informativa del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, Cliqueu aquí