Arenys de Mar estrenarà l’any 2008 un nou barri al Bareu-Paraiso

El regidor d’Urbanisme d’Arenys de Mar, Lluís Blanchar, va explicar dijous al vespre com serà el futur barri del Bareu-Paraiso, que tindrà una superfície de 10,57 hectàrees. Una trentena de persones van assistir a l’acte informatiu públic convocat per l’Ajuntament d’Arenys de Mar, que es va fer a la sala de plens, i van plantejar dubtes i suggeriments al debat que es va obrir al final de la xerrada. Segons la previsió de l’empresa promotora de la futura zona residencial del Bareu-Paraiso, Felipromo SL, les obres d’aquest nou barri es faran entre els anys 2005 i 2008. Podeu consultar el pla d’etapes aquí. Les obres d’urbanització començarien l’any 2005 i s’allargarien durant tot un any. La segona fase consistirà en la construcció dels habitatges, l’escola i el parc públic. Quant als pisos socials, el 50% es començarien a fer cap a mitjan del 2005 i s’enllestirien el 2007 i la segona fase, els 30 pisos restants, es posaria en marxa el 2006 i s’acabaria durant el 2008.


La presentació de l’acte va anar a càrrec de la regidora de Participació Ciutadana, Joana Asensio, i també hi van participar l’alcalde d’Arenys de Mar, Miquel Rubirola, l’arquitecte municipal, Toni Majó, i el cap de planejament urbanístic, Genís Carbó. El desenvolupament del sector dotarà Arenys de Mar de 433 nous habitatges i, com a contrapartida, permetrà que la vila es doti dels terrenys on es farà la segona escola pública, d’un parc públic i també d’una promoció de 60 pisos socials. Per veure el sector dedicat a equipaments i zona verda, cliqueu aquí. El regidor d’Urbanisme va explicar que les alçades dels blocs de pisos s’adaptaran a l’orografia del terreny i es modifica, per tant, la previsió inicial de fer a tot el sector blocs de planta baixa més quatre pisos. Hi ha blocs de pisos de tres, quatre, cinc i sis plantes. En aquest cas, s’ubicaran en una sola illa i les plantes baixes estaran destinades a zona comercial. Una de les peculiaritats del sector és la previsió d’instal·lar-hi contenidors d’escombraries soterrats.

El primer pas, abans de posar en marxa les obres d’urbanització del sector, serà la canalització del rial del Bareu que, com va explicar el govern municipal, tindrà dos tractaments diferents: a la zona de nucli urbà la canalització de les aigües pluvials anirà soterrada però, més amunt, serà a cel obert. Els vials del nou sector residencial respectaran els rials i transcorreran en paral·lel. Clicant aquí en podeu veure el dibuix. Alguns dels assistents van demanar que es tingui en compte que amb la construcció dels nous pisos el rial del Bareu rebrà més cabal d’aigua en cas de rierada, i també es van mostrar preocupats per l’increment de circulació rodada que experimentarà la zona. L’alcalde, Miquel Rubirola, va respondre que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que és qui finançarà la canalització de l’últim tram del rial del Bareu i que està acabant de redactar el projecte, ja té en compte que amb la urbanització baixarà més aigua. Els tècnics van destacar, d’altra banda, que la nova urbanització millorarà la vialitat d’aquest sector de la vila, però van prendre nota de les preocupacions dels veïns.

El govern municipal es va comprometre a fer noves sessions informatives quan tingui informació més detallada de la nova escola i també de la canalització del rial del Bareu. En el primer cas, la prioritat ara és poder fer cessió dels terrenys al departament d’Ensenyament de la Generalitat perquè el govern català pugui començar a treballar en la redacció del projecte d’equipament escolar, així com en els accessos.