Clou la primera fase del Pla de Conciliació de la Vida Laboral i Personal amb la presentació del Llibre blanc i el lliurament del premi a una empresa maresmenca que aplica polítiques de conciliació

 


Demà, dimarts 23 de març, tindrà lloc a la sala de Plens del Consell Comarcal del Maresme la cloenda de la primera acció sobre Conciliació de la Vida Laboral i Personal. La Jornada serà presidida pel Vicepresident 1r. del CCM, Antoni Soy, i per la Secretària de la Família del Departament de Benestar i Família de la Generalitat, Montserrat Tur. Per veure el programa,  
Cliqueu aquí .

En el decurs de la jornada es presentarà el Llibre blanc de Conciliació de la vida laboral i personal i es lliurarà el premi a l’empresa maresmenca guanyadora de la primera edició del premi “Conciliació Vida Laboral i Personal”.
El Pla
El Pla per a la Conciliació de la Vida Laboral i Familiar del Maresme, impulsat per l’àrea de Promoció Econòmica i Cooperació Local del CCM, s’emmarca dins el Pacte Territorial per l’Ocupació. En aquesta primera etapa (desembre 2003 – març 2004) es va marcar com a objectiu donar a conèixer i fomentar entre les petites i mitjanes empreses de la comarca l’aplicació d’accions de conciliació que afavoreixin tant la qualitat de vida dels treballadors/es com els objectius de l’empresa. En aquest sentit, el mes de febrer es va dur a terme una jornada en la qual empresaris, treballadors, i administracions van intercanviar opinions sobre la necessitat social de fer compatible la feina i la vida personal.
El balanç va ser força satisfactori i tant la Diputació de Barcelona com la Generalitat es van mostrar interessats en potenciar l’experiència maresmenca i exportar-la a altres comarques.

El llibre blanc
El CCM ha editat un llibre blanc de Conciliació que vol ser un manual de bones pràctiques a les empreses i en el qual també s’incorpora el marc legal, les opinions dels agents econòmics i dels experts acadèmics. El document es presentarà a la jornada de demà.

El Premi
A la comarca del Maresme ja hi ha empreses que apliquen polítiques de conciliació. Des del Pla es va creure convenient donar a conèixer les seves experiències i poteniar-les a través d’un reconeixement públic. Amb aquesta finalitat s’ha instaurat el Premi a la Conciliació Vida Laboral i Personal. En aquesta primera edició opten al premi cinc empreses de la comarca. El veredicte del Jurat, format per representants empresarials, sindicals i d’agents implicats en el projecte, es donarà a conèixer demà. L’empresa guanyadora rebrà una escultura feta en bonze, obra de l’artista de Premià de Dalt Xavier Martos. (A la foto podeu veure l’artista amb l’escultura).