L’editorial Candaya d’Arenys de Mar presenta l’obra de dos poetes llatinoamericans al Calisay

L’editorial arenyenca Candaya presenta divendres 26 de març l’obra de dos poetes llatinoamericans: Contra la vida quieta d’Elvio Romero i Sílabas de arena d’Antonio Tello. L’acte es farà divendres a la sala Noble del Calisay, a partir de les 8 del vespre. Els editors Olga Martínez y Paco Roble presentaran el projecte de l’Editorial Candaya i introduiran els autors. Antonio Tello llegirà els seus poemes, acompanyat de la música de Jorge Sarraute, i, com a cloenda, es llegiran alguns poemes d’Elvio Romero musicats per Dídac Rocher. Hi intervindran Carme Castellano, Claudi Domingo i Eliecer Navarro, acompanyats per Anna Barbena (clarinet), Cristina González (violí), Elena Fradera (guitarra) i Laia Bernaus (flauta travessera). Els poemes d’Elvio Rodríguez els ha musicat Dídac Rocher, que és professor de música de l’institut Satorras de Mataró, i la interpretació anirà a càrrec d’alumnes d’aquest centre d’ensenyament.


L’editorial Candaya neix amb l’objectiu de donar a conèixer l’obra d’escriptors hispanoamericans, ja siguin clàssics oblidats o nous valors actuals, a través de tres col·leccions: narrativa, poesia i assaig. Una de les novetats, com és el cas dels dos llibres que es presenten divendres a Arenys de Mar, és que els llibres de poesia incorporen un CD amb la veu de l’autor llegint els seus propis poemes. Sílabas de arena és la primera obra poètica que publica Antonio Tello (Villa Dolores, Argentina, 1945), que s’ha dedicat sobretot al periodisme i a la novel·la, tot i que ha conreat tots els gèneres literaris. El llibre, que es podrà adquirir divendres al Calisay (12 euros), conté pròleg de Cristina Peri Rossi i les il·lustracions són obra de Gretel Broyn o Feli Manero.

Candaya també ha editat l’antologia poètica d’Elvio Romero (Yegros, Paraguay, 1926), un dels més destacats poetes d’Amèrica. Membre de l’Academia Paraguaya de la Lengua va obtenir el primer premi Nacional de Literatura paraguaya l’any 1991. Com en el cas anterior, el llibre inclou un CD amb la veu de l’autor que també conté el poema Elvio Romero. Poeta paraguayo, recitat per Rafael Alberti i una cançó de Lizza Bogardo. Contra la vida quieta, amb pròleg de José Vicente Peiró, té 280 pàgines i un preu de 15 euros.

Per contactar amb l’editorial, ho podeu fer a través del correu electrònic o del telèfon, al 93 792 30 80.