El Punt Informatiu del Voluntariat Social del Maresme organitza dues activitats a l’entorn del Fòrum Mundial de les Cultures

El Fòrum Mundial de les Cultures serà el marc en el qual aquest any se celebrarà la XXVIII Conferència Internacional del Voluntariat Social que té lloc cada quatre anys a una ciutat important. Aquest esdeveniment ha propiciat que el Punt Informatiu del Voluntariat Social del Maresme, amb la col·laboració del Consell Comarcal, hagi organitzat dues activitats per difondre i donar a conèixer les diferents tasques que realitza el voluntariat.


Avui, dimecres 24 de març, la Directora de la XXVIII Conferència Internacional del Voluntariat i membre del Fòrum 2004, Judith Cobeña, pronunciarà una conferència amb el títol: “Voluntariat=Persones en interès – Diàleg en el Fòrum 2004”. L’acte tindrà lloc a la sala de plens del Consell Comarcal del Maresme a les 18:00h.

D’altra banda, fins el proper 2 d’abril es podrà visitar a la sala d’exposicions del Consell Comarcal del Maresme (Plaça Miquel Biada, 1 de Mataró) l’exposició “Omple la teva vida de sentit”. La mostra, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, explica en què consisteix ser voluntari social. Ho defineixen així:

“Dediquem part del nostre temps a fer un servei. És a dir, a acompanyar, ajudar, ensenyar, orientar, escoltar, consolar, gestionar… Sense rebre remuneració i el fem a favor d’un sector de població marginada amb mancances bàsiques… Com són els disminuïts (físics, psíquics, orgànics, sensorials), la gent gran, els immigrants, la infància maltractada o abandonada, els malalts, els pobres, els reclusos i els ex-toxicòmans.
Amb plena responsabilitat i amb esperit de servei. Dins d’una associació. I ho fem lliurement”