Augmenta l’atur entre el col·lectiu de dones del Maresme

 

El mes de febrer ha fet tornar a incrementar la xifra de persones aturades al Maresme. Mentre els resultats han estat positius a nivell català i provincial, registrant-se descensos del 0,28%, a la nostra comarca s’ha invertit la tendència i el nombre de persones sense feina ha augmentat un 0,29%. Segons el Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, la desocupació ha castigat les dones. Aquest col·lectiu ha comptabilitzat 145 noves demandes d’ocupació, mentre s’han registrat 29 homes aturats menys.

El comportament del mes de febrer ha fet augmentar les diferències entre els dos col·lectius de manera que la taxa d’atur femenina es col·loca 3,2 punts per sobre de la masculina. També es detecta un ritme d’ocupació més lenta entre les dones. L’anàlisi interanual xifra en un descens del 10,49% l’atur entre els homes i en el 4,72% entre el col·lectiu femení. De fet, la taxa d’atur femenina al Maresme arriba al 17,8%, mentre la masculina arriba al 14,6%.

En xifres absolutes, hi ha registrades 19.016 dones maresmenques que cerquen feina i 17.587 homes. 

L’increment de l’atur registrat el mes de febrer s’ha concentrat en el sector serveis, a l’agricultura i en el col·lectiu SOA (sense ocupació anterior). A la indústria i a la construcció s’han comptabilitzat lleugers descensos. 

L’anàlisi per municipis constata que l’augment en la desocupació s’ha centrat en 18 de les 30 poblacions maresmeques, tot i que totes elles registren descens en la xifra de població aturada en el balanç interanual.

Durant el passat mes de febrer van augmentar les xifres de desocupació a Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Calella, Dosrius, Malgrat de Mar, Palafolls, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de VallaltaSant Pol de MarTianaTorderaVilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Pineda de Mar, amb una taxa d’atur del 22,09%, es manté com el municipi amb més desocupació, seguit de Mataró , que encara que ha registrat dades positives durant el febrer, encara té una taxa d’atur del 20,24%.

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur del mes de febrer elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme: