Balanç positiu de la segona edició dels espais de suport a les famílies d’acollida d’infants i adolescents en situació de risc

 
El Programa de suport a les famílies acollidores que ha posat en marxa el Consell Comarcal del Maresme, a través de l’EAIA (Equip d’Atenció a la Infància i Adolescència) tindrà continuïtat davant de la bona acollida que ha tingut per part de les famílies assistents. El Programa consisteix en la creació d’uns espais educatius i de suport emocional dirigits a famílies acollidores. La Consellera de Benestar Social i Educació, Neus Serra, ha assistit a la cloenda del programa i ha encoratjat les famílies a continuar amb la important tasca que realitzen dia a dia. Les 12  persones que han participat en aquesta segona edició han rebut un diploma que acredita la formació rebuda.

Naus Serra ha manifestat que davant la bona acollida de la iniciativa en les dues edicions que s’han celebrat fins ara i de les necessitats detectades, el Programa continuarà i al mes d’abril es programarà un nou espai de suport.

La llei d’infància contempla que cal prioritzar les mesures de protecció que no impliquin l’allunyament del menor del seu entorn, és per això que una de les alternatives passa per fomentar l’acolliment dins la família extensa, principalment avis i tiets.

Aquests familiars fan un gran esforç per donar resposta a les dificultats que van sorgint amb l’acolliment. El programa posat en marxa per l’EAIA Maresme pretén ser un punt de suport. L’experiència de compartir bones pràctiques, tant de professionals com de famílies acollidores, ha sigut molt positiva.