Carme Ruscalleda convida a deixar-se seduir pels productes alimentaris maresmencs

Es presenta la Guia Gastronòmica del Maresme

 

La restauradora Carme Ruscalleda, el president del Consorci de Turisme Jaume Borrell i el diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona Ramon Riera han presentat la Guia Gastronòmica del Maresme, una publicació que recull els productes alimentaris de mar, de muntanya i d’horta que han situat la nostra comarca com a referent de la bona cuina i del bon menjar. Carme Ruscalleda ha convidat tothom a redescrobrir els sabors tradicionals i a deixar-se seduir pels sabors dels productes de temporada de proximitat.

La restauradora ha definit la Guia Gastronòmica del Maresme com “una eina d’autoexigència per la qualitat. Si som capaços d’estimar els nostres productes i el nostre treball i fer-lo el millor possible, aquest país serà l’enveja del món”. Per a Ruscalleda, la Guia publicada pel Consorci de Turisme ens serveix per “refrescar-nos la memòria” sobre els nostres productes tradicionals i “és una bona eina per seduir, principalment el jovent, perquè descobreixi els sabors i la qualitat del producte de temporada”. “Hem de recuperar la cultura del menjar que tenien els nostres besavis” ha afegit Carme Ruscalleda.

El president del Consorci de Turisme, Jaume Borrell i el diputat de Turisme Ramon Riera han coincidit a remarcar l’impuls econòmic per al territori que té la gastronomia i la producció de productes alimentaris de qualitat. La gastronomia és ara per ara un dels grans atractius del Maresme per als visitants, principalment els de proximitat. Un aspecte que es veurà reforçat amb la publicació de La Guia Gastronòmica.

La publicació fa un recorregut pels productes de mar, de muntanya i d’horta i, a més d’explicar les seves característiques, curiositats i  implicacions a nivell social i cultural,  ofereix una recepta cedida per diferents restaurants. Al llarg de 46 pàgines es fa un repàs al pèsol, la maduixa, la cirera, el tomàquet, els bolets, el fesol, els vins de la DO Alella, els dolços, els productes ecològics, el calamar, la sèpia, l’escamarlà, la gamba, la petxina i el sonso.

És un projecte impulsat pel Consorci de Turisme, però en el qual hi han col·laborat desinteressadament diferents persones i entitats (des de la restauradora Carme Ruscalleda a la fotògrafa Marga Cruz, passant pels restaurants que han cedit receptes i els ajuntaments de la comarca que han supervisat els continguts)

En total se n’han editat 5.000 exemplars (2.500 en català i 2.500 en castellà) que es distribuiran per les oficines de turisme, els ajuntaments, els restaurants implicats en el projecte “Aquí servim productes de la terra Maresme“, els productors inclosos en el cens de productors de proximitat, el Palau Robert…. També es podrà consultar a la xarxa de biblioteques i als webs del Consorci de Turisme i del Consell Comarcal del Maresme.

Us el podeu descarregar, clicant sobre la imatge: