Casa Graupera celebra els seus 115 anys fent neules presentant “L´Artesmenja”

Carme Ruscalleda donarà el tret de sortida d´aquesta exposició amb buffet lliure

Casa Graupera, una de les empreses familiars d´artesania alimentària més dinàmica de la comarca, celebra els seus 115 anys d´història convidant a conèixer l´ofici de neuler artesanal amb l´exposició itinerant “L´art es menja” que s´inaugurarà el 18 de novembre a les 17h a l´Expo Espai de la Plaça de Cuba de Mataró.


Casa Graupera participa des del 2008 en el projecte “Productes de la terra – artesania alimentària” que impulsa el Consell Comarcal del Maresme per donar suport als productors de la comarca que, de manera artesanal, elaboren productes alimentaris de qualitat. Fruit d´aquesta col·laboració, Casa Graupera ha ampliat el seu catàleg de productes amb la creació de la neula de maduixa del Maresme que fusiona dos dels productes més arrelats al Maresme.

Aquesta implicació amb el territori i amb el producte ha fet que Casa Graupera es plantegi la celebració dels seus 115 anys d´història amb una exposició que pretén ser una experiència visual i sensitiva per a totes les persones que la visitin i que es podrà veure al llarg de dos anys en diferents municipis catalans.

Mataró, ciutat en la qual hi ha l´establiment, serà el primer municipi que acollirà “L´art es menja” i serà la prestigiosa cuinera maresmenca Carme Ruscalleda, la que donarà el tret de sortida. També assistiran personalitats com l´alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron i el Director General d´Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries de la Generalitat, Joan Gené i el responsable del projecte “Productes de la Terra-Artesania Alimentària” del Consell Comarcal del Maresme, Joaquim Fàbregas.

Una experiència sensitiva
Les quatre germanes Graupera que han mantingut l´empresa artesana fundada pel seu besavi l´any 1895, han volgut celebrar els 115 anys d´història apropant els ciutadans al món de la fabricació artesana de les neules, el producte estrella de la firma Graupera.

L´objectiu principal és donar a conèixer el valor d´un ofici tan antic com el de neuler i el procés d´elaboració de les neules artesanals. De l´amplia varietat de neules que elaboren artesanalment, han estat escollides cinc varietats per ser estudiades fotogràficament en el seu procés de creació i en acabar el recorregut podran poden ser degustades per tots el visitants que ho desitgin.

Tot plegat,  l´exposició pretén ser una experiència visual i sensitiva per a totes les persones que la visitin. Les formes, els colors i els sabors de les Neules Graupera són del tot originals i el procés d´elaboració per part dels mestres artesans apropen el procés d´elaboració al Mon de l´Art. “Poder degustar les diferents varietats de neules és una experiència d´allò més enriquidora pels nostres sentits”.