Ciutats d´Amèrica Llatina i d´Itàlia donen suport a un projecte del CCM  sobre la utilització de les TIC´s en el desenvolupament de territoris turístics

 

La darrera reunió de socis del projecte europeu URB-AL, celebrada a Miraflores (Perú), va aprovar incorporar com a projecte per a 2005 la proposta presentada pel Consell Comarcal del Maresme sota el títol “Aplicacions innovadores de les TIC´s en el desenvolupament dels territoris turístics emergents”. Aquest projecte, que serà liderat pel CCM, compta com a socis amb els municipis de Chorrillos i Pueblo Libre (Perú); Tacuarembó i Rio Negro (Uruguay); Puerto Montt (Xile), Choluteca (Honduras); Pergamino (Argentina); Vila Real de Sant António (Portugal) Provincia de Treviso i Catania (Itàlia); i Badajoz (Espanya).


El projecte, que lidera el Consell Comarcal del Maresme, té com a finalitat promocionar com a destins turístics aquests territoris aprofitant la seva proximitat geogràfica a grans pols d´atracció de visitants. Així, en el cas del Maresme, es tracta d´aprofitar la seva ubicació a la vora de Barcelona per intentar que els turistes que visiten la Ciutat Comtal se sentin atrets per conèixer tot el que la nostra comarca els hi pot oferir.

Com a pas previ, cal diagnosticar les possibilitats turístiques dels territoris que formen part del projecte i dissenyar-ne una oferta sostenible que, a partir d´una marca turística pròpia, promocioni els atractius de lleure i esbarjo de cada zona. La novetat del projecte és la utilització de les noves tecnologies de la informació i la comunicació com a suport per donar a conèixer els paquets turístics territorials no convencionals.

El CCM ja ha començat a treballar en aquest projecte que presentarà  l´abril de 2005 per tal que pugui rebre suport econòmic  de la Unió Europea.

La Xarxa europea URB-AL és un programa horitzontal de cooperació destinat a ciutats europees i llatinoamericanes que té com a objectiu millorar les condicions socioeconòmiques i de qualitat de vida de les poblacions. El programa funciona en xarxes temàtiques. El CCM s´ha incorporat a la denominada “Mediambient Urbà”.