Conveni de col.laboració entre els mossos d’esquadra i la policia local de Premià de Mar

El departament de Justícia i Interior de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Premià de Mar han signat un conveni de coordinació i col·laboració en matèria de seguretat pública i policia.
El conveni s’emmarca dins el recent desplegament de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra a la comarca i per tant al municipi. L’objectiu és aconseguir la màxima coordinació, cooperació i col·laboració en l’execució de les funcions dels cossos policials depenents de la Generalitat i l’Ajuntament.


En aquest sentit, el conveni, que han signat el director general de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell, i l’alcalde de Premià de Mar, Jaume Batlle, estableix les bases, delimita els serveis i fixa els aspectes operatius per fer efectiva aquesta cooperació i coordinació.

Durant l’acte de la signatura, Jaume Batlle, que ha mostrat la seva satisfacció per la signatura del conveni i per tant pel recent desplegament dels mossos d’esquadra al municipi, ha explicat que la presència dels membres d’aquest cos a la població és notòria: “tenim contacte directe amb la comissaria, que ens fan arribar totes les denúncies i incidències, i això és senyal que funciona bé. D’altra banda, rebem molts comentaris en positiu per part de premiarencs sobre el fet que la presència dels mossos d’esquadra al municipi no passa desapercebuda; la gent els veu pel carrer i els agrada.”

Per la seva part, Martorell ha explicat que aquest és un conveni pel qual cap de les dues parts no es descarrega de cap àmbit de responsabilitat sinó que el que fa és potenciar la col·laboració entre les dues administracions. En aquest sentit, ha explicat que el conveni fa un repartiment de les responsabilitats funcionals de manera que la titularitat de cada activitat competencial s’atribueix a un dels cossos, i al mateix temps, l’altre cos en presta la col·laboració.

Exemples:
Accidents de circulació amb ferits en zona urbana: la Policia Local en té la titularitat i els mossos d’esquadra la col·laboració. En alguns casos, com ara la resposta urgent a demandes de seguretat o el patrullatge de barris entre d’altres, ambdós cossos en tenen la titularitat.