Curs d’Iniciació al Moodle. Com preparar un curs (on-line)

Data d’inici: 20 de juny. Inscripcions obertes. Curs reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Objectius

Conèixer la creació bàsica d´un curs en Moodle:
– Introduir als usuaris a Moodle.
– Presentar Moodle com un EVA (Entorn Virtual d´Aprenentatge).
– Iniciar el procés de creació i disseny d´una assignatura en Moodle.

Contingut

Curs reconegut (19/3/2014) pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com acció de formació permanent del professorat no universitari.

La metodologia general del curso online persegueix els principis d´un EVA (Entorn Virtual d´Aprenentatge): afavorir l´aprenentatge cooperatiu, l´intercanvi d´experiències i anàlisi de casos, potenciant l´aprenentatge significatiu, tan grupal com individual, mitjançant la diversitat de processos tan sincrònics com asincrònics.
L’alumne del curs haurà de participar en els exercicis i activitats proposades pel tutor mitjançant les eines de comunicació del campus (fòrum, xat, i missatgeria) També, utilitzant la plataforma virtual, l’alumne podrà debatre i exposar interessos comuns que pugui tenir amb la resta dels participants, relatius a la temàtica de l’acció formativa i/o complementaris a la mateixa.

Properament es realitzarà un segon curs amb un nivell d’aprenentatge avançat en Moodle.

Referència Moodle1/juny’2014 Públic Personal docent d’Educació Infantil, Primària i Secundària. Persones relacionades amb el camp educatiu i formatiu. Modalitat on-line Hores 40 Dates: Del 20 de juny al 28 de juliol de 2014. Dates d’inscripció 2014-04-10 Data fi d’inscripció 2014-06-17 Nombre de places Mínim de 17 i un màxim de 40 Requisits d’accés Disposar d’internet. Per ordre d’inscripció. Com s’ha de fer la inscripció

Podeu realitzar la inscripció a través del formulari següent: http://www.ccmaresme.cat/formulari.php?id=10308

 

Cost

Aquest curs està subjecte a Preu Públic (80€) segons Ordenança 22 del CCM (publicada el 21 de maig de 2013)

Forma de pagament Un cop realitzada la preinscripció, el CCM farà arribar via e-mail la carta de pagament per a liquidar el Preu Públic corresponent. Entitat que realitza la formació Associació Educa, escola de professions educatives, socials i culturals. Contacte

Maresme Capacita
93 741 11 75
maresmecapacita@ccmaresme.cat

 

Organitzen i col·laboren: Maresme Capacita/Consell Comarcal del Maresme i Associació Educa, escola de professions educatives, socials i culturals. Programa

Unitat didàctica 1. La pàgina inicial de Moodle. – Diferenciar els espais (pàgina central – blocs) – Mostrar i amagar blocs en funció de les necessitats. – Aspecte gràfic.
Unitat didàctica 2. Creació d´un curs en moodle.. – Diferenciació de cursos. – Definir els paràmetres del curs. – Administrar els blocs que es veuran. – Els usuaris.
Unitat didàctica 3.  – Dels fòrums a les activitats. – Definició de paràmetres de les activitats. – Els recurso3.
Unitat didàctica 4. Les activitats i l´avaluació. – Diferenciació d´activitats (penjar fitxes, fora de línia,..) – Els qüestionaris i la qualificació.