Del 2 al 6 de juliol, Setmana de l’emprenedoria del Maresme

 

Entre el 2 i el 6 de juliol, el Consell Comarcal  torna a ser el centre de l’emprenedoria del Maresme. La setsena edició de la Setmana de l’emprenedoria oferirà un ampli programa de píndoles formatives gratuïtes per als emprenedors i emprenedores que es plantegin iniciar un nou negoci, o que ho hagin fet recentment.Branding, xarxes socials, fiscalitat, intel·ligència emocional o la nova política de protecció de dades són algunes de les temàtiques en què se centrarà la Setmana de l’emprenedoria. Les inscripcions es poden fer CLICANT AQUÍ

Els diversos seminaris i tallers, que es realitzaran al llarg de la setmana, seran impartits per professionals en la matèria, i estan vinculats a l’àmbit de l’empresa, la seva creació, enfortiment o ampliació.
Els cursos tenen com a objectiu proporcionar diversos coneixements laborals i millorar la competitivitat, facilitant eines als assistents en tot allò relacionat amb l’empresa. De la mateixa manera, assoleixen la funció d´afavorir els contactes professionals generadors de negoci i l´intercanvi d´experiències.

En aquesta edició, s’han programat 9 xerrades-taller formatives de dues hores de durada cadascuna sobre temàtiques tan diverses com la utilització de les Noves Tecnologies, l´aplicació de la Intel·ligència Emocional o la Psicologia dels Diners, la Fiscalitat, els Microcrèdits Solidaris, el Branding o la Protecció de Dades.

La Cloenda tindrà lloc el divendres 6 de juliol amb una jornada de Networking, consistent en una trobada entre emprenedors i professionals que vulguin intercanviar i interaccionar per tal d´aconseguir noves col·laboracions i contactes interessants.

PROGRAMA:

 

9:30-11:30h: DESCOBREIX EL PODER D’INSTAGRAM PER A PETITES EMPRESES 

L’Eva Peiró ens ensenyarà:

 • Com fer un post: estructura, tamany, foto, disseny, importància del text, allargada i tipografia.
 • Geolicalització i etiquetar persones/empreses.
 • Hastags adients.
 • Quines són les fotografíes preferides per l’usuari?
 • Apps gratuïtes i interessants.
 • Definir target.
 • Vinculació amb Facebook.
 • Publicitat a Instagram.


Eva Peiró – Fa 5 anys va fundar kpimarketing.es, empresa de Màrqueting transmèdia: videos Neuromàrketing, creativitat, posicionament de marca, publicitat,… tot per ajudar a fer créixer la teva empresa. Trajectòria creativa amb 15 anys d’experiència, va començar en una agència Andorrana i pas a pas formant-se i evolucionant per créixer dia a dia.

12 -14h: EMPRENDRE EN FEMENÍ

Núria Viñas ens presentarà el programa que estàn portant a terme amb el Consell Comarcal del Maresme: Microcrèdits Solidaris.

Pia Gras ens explicarà l’assessorament i la formació per a dones emprenedores.

Marta Pérez ens peresentarà el programa que estàn realitzant amb la Fundació Coca Cola dirigit a Dones i amb l’Objectiu de Empoderarles.


Núria Viñas – Presidenta de Dones pel Futur ACDDE.

Pia Gras – Emprenedora consultora de “Gras Consultors”.

Marta Pérez – coordinadora del programa.

 

9:30-11:30h: FISCALITAT DE L’EMPRESARI INDIVIDUAL: OBLIGACIONS COMPTABLES I REGISTRALS

Una de les preguntes més freqüents dels emprenedors abans d’iniciar un negoci és: Quines obligacions com autònom tindré? Per on començo? En aquesta sessió la Maria Luque, experta en la matèria, expicarà quines són les obligacions de l’autònom:

 • Concepte empresari individual.
 • Novetats de la nova Ley de Reformas Urgentes de Trabajo autónomo: Ley 6/2017 del 24 de octubre.
 • Les obligacions comptables i registrals.
 • Les obligacions de facturació.
 • Les obligacions fiscals periòdiques: IVA, IRPF, etc.
 • Treballarem de forma teòrica i pràctica els conceptes exposats.


Maria Luque – Economista, assessora fiscal i administradora concursal.

12-14h: LA INTEL.LIGÈNCIA EMOCIONAL PER A POTENCIAR HABILITATS EMPRENEDORES

Sabies que la Intel·ligència Emocional es la clau per al teu èxit professional? En aquest taller descobriràs perquè el desenvolupament de les nostres competències emocionals son tan importants i coneixeràs estratègies per a entrenar-les a diari.

Raúl Ravelo – experto en Intel·ligència Emocional, Máster Practitioner en PNL, Máster en Desenvolupament Personal i Lideratge.

 

9:30-11:30h: PSICOLOGIA DELS DINERS: LA MENT ÉS LA TEVA MILLOR ALIADA

La teva ment és el teu millor aliat, un negoci sense rentabilitat es un hobby molt car.

Renata Moitinho – Brasilera de naixement i barcelonesa de cor, curiosa i inquieta ajuda a petites empreses a millorar les seves finançes i relacionar-se millor amb els diners.

12-14h: COM APROFITAR LES DADES EN EL TEU NEGOCI 

La sessió oferirà una visió de com les empreses petites i mitjanes poden treure profit de les dades que es van acumulant a partir de la seva pròpia operativa. Es farà un repàs dels requeriments, oportunitats i reptes del que es ve a anomenar tecnologies Big Data, els perfils professionals requerits i els diferents nivells d’implementació possibles depenent del tipus de negoci.

Santi Fort – Responsable del Departament de Formació digital d’Eurecat

 

9:30-11:30h: TRÀMITS ELECTRÒNICS PER A AUTÒNOMS I PIMES

L’Eva ens presentarà els tràmits electrònics més habituals.

Eva Aranda – Consell Comarcal del Maresme.


12-14h: RGPD: NOU REGLAMENT EUROPEU DE PROTECCIÓ DE DADES 

El nou Reglament General de Protecció de dades (RGPD) va entrar en vigor el mes de maig de 2016 i ja és aplicable de del passat 25 de maig.

Això vol dir, que les empreses haurien d’ haver implementat el RGPD.

El nou Reglament Europeu que és d’obligat compliment, conté molts conceptes, principis i mecanismes similars als establerts per la Directiva 95/46 i per les normes nacionals que l’aplicaven (LOPD i RDLOPD). Per això, les organitzacions que ja complien adequadament amb la LOPD espanyola tenen una bona base per evolucionar cap una correcta aplicació del Nou Reglament.

En aquest curs us ajudarem a aplicar la nova normativa d’una manera molt pràctica.

Àngels Galiana – Advocada, coach i formadora, experta en l’àmbit de l’empresa.

 

9:30-11:30h: BRANDING: EL VALOR D’UNA BONA MARCA

La imatge de marca ha esdevingut el valor més apreciat de les empreses, especialment des que el màrqueting ha deixat de vendre productes per passar a oferir experiències i comunicar emocions. Avui resulta imprescindible per a tota empresa tenir una bona ESTRATÈGIA DE BRANDING que permeti connectar la marca amb els usuaris.

Cada cop existeixen més eines de BRANDING que permeten a les PIMES competir en imatge de marca amb grans corporacions. Cal aprofitar aquesta oportunitat per a desenvolupar estratègies d’èxit amb els mínims recursos.

En aquesta sessió explicarem què és el BRANDING i com podem aplicar-lo a una PIME. Veurem exemples i treballarem casos pràctics que ens permetran connectar la nostra marca amb els nostres clients.

Marc Pericas – Fundador de The Pericas


12-14h: NETWORKING D’EMPRENEDORS I EMPRESES 

Moment en què emprenedors i empresaris podran explicar-se i intercanviar els seus projectes i serveis, L’objectiu és intentar establir alguna col·laboració o contacte entre ells, per tal que pugui ser beneficiós per la teva empresa o negoci. 

No hi pots faltar!