Descens de l’atur a 24 municipis del Maresme

 

L’atur baixa al Maresme durant el mes d’abril i ho fa en tots els sectors econòmics i entre tots els grups d’edat, a excepció del col·lectiu de més de 45 anys. Aquest descens en el nombre de persones apuntades en el Servei d’Ocupació com a demandants de feina s’ha registrat en 24 dels 30 municipis de la comarca.

El Maresme ha seguit la tendència general pel que fa al comportament de l’atur, si bé en el cas maresmenc el descens registrat durant el mes d’abril ha sigut superior al provincial i al del conjunt de Catalunya. En concret, s’han comptabilitzat 607 menys demandants de feina a la comarca, el que representa un descens de l’1,46% respecte al mes anterior. El descens a nivell provincial ha estat del -0,78% i a Catalunya del -1,06%.

Segons l’anàlisi fet per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, les ocupacions amb un descens més destacat de l’atur han estat les dels artesans, treballadors de les indústries i la constucció (-2,06%), ocupacions elementals (-1,41%) i restauració i venda (-1,43%).

Tot i aquesta dada positiva, el Maresme continua tenint 40.881 persones aturades (1.449 més que fa un any) i una taxa de desocupació del 17,9%.

Les dades per municipis

La disminució de l’atur s’ha registrat en 24 dels 30 municipis de la comarca. A Sant Iscle de Vallalta no hi ha hagut cap moviment en les xifres respecte al mes anterior i a Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Tiana i Vilassar de Dalt hi ha hagut un lleuger increment de la desocupació.

Pineda de Mar, amb un 23,56%, es manté com el municipi amb una taxa d’atur més elevada. També superen el 20% Mataró (22,51%) i Tordera (21,08%). En canvi, hi ha 4 municipis que no arriben al 10%: Alella (9,09%), Cabrera de Mar (9,41%), Teià (9,42%) i Cabrils (9,91%).

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur del mes d’abril elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local.