Destacat descens de l’atur al Maresme

 

Històricament, abril ha sigut un mes en el qual el Maresme ha registrat una davallada en el nombre de persones aturades. Aquest any, però, el descens ha sigut més substancial. Segons el Report d’Atur elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, el nombre de persones inscrites com a demandants de feina s’ha reduït en 1.095. El descens de l’atur a afectat tots els municipis, a excepció d’Òrrius que ha comptabilitzat una persona més aturada.

Les bones dades del mes d’abril han fer disminuir la taxa d’atur comarcal,fins a situar-la en el 16,9%, un punt per sota de la registrada en el mateix període de 2013 (17,9%). Pel que fa al volum de persones demandants de feina, s’ha reduït en 2.531, si fem la comparativa interanual, i en 1.095 respecte al mes de març. En total, la comarca registra 38.350 persones aturades(19.521 dones i 18.829 homes).

El Maresme es manté amb una taxa d’atur per sobre de la provincial i la catalana, però aquest passat mes d’abril va liderar el descens de l’atur. La comarca va registrar una davallada percentual del 2,78%, mentre la mitjana a Catalunya es va situar en el 2,02% i a la província de Barcelona en el 1,25%.

La baixada de l’atur s’ha donat en tots els grups d’edat i en tots els sectors econòmics, sent els serveis els que han sortit més beneficiats, tant pel que fa a hostaleria com a comerç. També és important constatar una lleugera recuperació de la indústria i de la construcció. Una tendència que resulta més evident si es fa la comparativa interanual. En un any, el nombre de persones aturades ha baixat de 989 en el sector serveis, de 980 en la construcció i de 610 a la indústria. L’únic sector on ha pujat la desocupació el darrer any ha estat a l’agricultura.

Les dades d’atur per municipis

L’anàlisi municipal fet per l’Observatori de Desenvolupament Local visualitza un comportament força similar a tot el Maresme. Durant el passat mes d’abril, tots els municipis, a excepció d’Òrrius, han registrat un descens en el nombre de persones desocupades. En la comparativa interanual és Alella l’única població amb un lleuger increment de l’atur. Tot i això, aquest municipi juntament amb Cabrera de Mar, Cabrils, Teià i Tiana són els que tenen una desocupació per sota del 10%, mentre Pineda de Mar i Mataró superen el 20%, encara que en aquests casos l’evoluciò també és positiva perquè Pineda té prop de 197 aturats menys i Mataró 734.

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur del mes d’abril: