Inici Documents Info Jove

Informacions del Buscador Jove

El Director General de Joventut visita el Consell Comarcal del Maresme

El Director General de Joventut, Àlex Sastre, va visitar dijous el Consell Comarcal del Maresme per conèixer més de prop la feina que es du a terme des del Servei Comarcal de Joventut.

El servei que presta el Consell Comarcal del Maresme treballa en dos àmbits. D’una banda, les seves actuacions van dirigides a aconseguir que les persones joves disposin d’eines per fer una tria conscient i informada del seu itinerari vital coneixent tots els recursos que tenen al seu abast i de l’altra, que el jovent del Maresme estigui connectat amb l’entorn que els envolta i amb el món.

El full de ruta el marca el Pla Comarcal de Joventut del Maresme 2021-2024 que estableix dues línies de treball: la Xarxa #MaresmeJove de suport a la gestió i dinamització de serveis i equipaments juvenils i les accions de delegació de competències en matèria de lleure infantil i juvenil. En total aglutinen 6 projectes d’actuació.

El Director General de Joventut va ser rebut per Estanis Fors, conseller de Promoció Econòmica (àrea de la que forma part el Servei Comarcal de Joventut); Montserrat Garrido, consellera de Medi Ambient i Canvi Climàtic; Jofre Serret, conseller comarcal, i les tècniques del Servei Comarcal de Joventut.

El Consell Comarcal del Maresme cerca persones que hagin treballat com a “au-pair”

Moltes experiències de mobilitat internacional jove han tingut com a base la feina d’au-pair. És a dir la cura d’infants en un país estranger a canvi d’allotjament i manteniment. És una modalitat que permet a la persona jove fer una immersió lingüística, social i cultural en un ambient familiar.

El Servei de Mobiliat Internacional Jove del Maresme està recollint les vivències de maresmenques i maresmencs que hagin fer d’au-pair per il·lustrar i complementar l’acte que s’està organitzant per donar a conèixer aquesta modalitat d’intercanvi cultural internacional. L’objectiu és orientar al jovent que s’està plantejant aquesta via per fer una estada temporal a l’estranger.

L’acte es farà el 22 de setembre, a les 18:00h, a Can Jorba (Vilassar de Mar)

El Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme fa una crida a les persones de la comarca que hagin fet d’au-pair a compartir la seva vivència contestant aquesta enquesta. Les dades recollides serviran per visibilitzar informació d’interès relacionada amb la temàtica.

Tots els recursos de joventut del Maresme en un clic

Si busqueu un skatepark, un rocòdrom, un bikepark … o necessiteu accedir a algun dels equipaments i/o serveis per a persones joves que ofereixen els 30 ajuntaments o el Consell Comarcal del Maresme, només cal que tingueu com a referència la Xarxa #MaresmeJove.

Xarxa #MaresmeJove és un espai virtual que ha activat el Consell Comarcal amb l’objectiu de facilitar que les persones joves coneguin tots els recursos que tenen al seu abast. Se situen en el mapa els punts d’informació juvenil, els casals i espais joves i s’indica quins serveis posen a disposició de les i els joves els ajuntaments de a comarca: sales d’estudi, espais TIC i Multimèdia, sales de reunions, bucs d’assaig musical…

També s’ubiquen alguns dels espais creats especialment per a persones joves: bikeparks, rocòdroms, skateparks, boulderparks….

Tots els recursos es poden localitzar en el mapa interactiu del Maresme o fent una cerca determinada.

Aquest recurs l’ha impulsat el Servei Comarcal de Joventut amb la col·laboració dels serveis adreçats a persones joves dels 30 municipis del Maresme i en els propers mesos es veurà complementada amb altres recursos que s’estan treballant.