Dos amics de 20 anys. Salvador Espriu-Bartomeu Rosselló Pòrcel, s’exposa al Calisay d’Arenys de Mar des d’aquest dissabte

L’exposició s’inaugura aquest dissabte a les set de la tarda, a la Sala d’Exposicions del Calisay. Es podrà veure fins al dia 2 de març.


L’exposició, que primer es va poder veure a Mallorca, ha estat produïda per la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern Balear, i per la Institució de les Lletres Catalanes. Ha comptat amb la col·laboració del Centre de Documentació i Estudis Salvador Espriu d’Arenys de Mar, que ha cedit una part important de documents sobre Espriu que s’exposen a la Mostra.

Passejant per l’exposició

Dos amics de 20 anys, és una exposició temàtica que recorre els temes que són comuns a Salvador Espriu i Bartomeu Rosselló-Pòrcel pel que fa referència a la seva amistat i influència en la respectiva obra literària.

L’exposició mostra en plafons fotografies, manuscrits, documents legals, publicacions,poemes i textos informatius mitjançant els quals es pretén ajudar a visualitzar la relació amical entre dos alumnes matriculats al curs 1930-1931 a l’antiga Universitat de Barcelona i posteriorment esdevinguts mites de la cultura catalana.

Així mateix, se’n pot seguir la trajectòria vital en el que fa referència a la seva relació amb la literatura i es mostren alguns escrits o manifestacions puntuals, considerades com a interessants d’incloure per il·lustrar la personalitat de Salvador Espriu i la de Rosselló-Pòrcel.

Aquest any es recorda la figura de Salvador Espriu amb un simposi internacional que tindrà també seu a Arenys de Mar

Ajuntament d’Arenys de Mar
Regidoria de Cultura

27 de Gener de 2003