El 17,4% dels casos atesos pel SIAD Maresme són per violència masclista

 

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Maresme assessora legalment i psicològicament les ciutadanes dels municipis de la comarca de menys de 20.000 habitants. L’any passat va atendre 207 dones i 2 homes. El 17,4% de les dones ateses van ser per violència masclista.

El SIAD Maresme és un servei que presta el Consell Comarcal a les oficines de la plaça Miquel Biada de Mataró, però també es trasllada quinzenalment a Tordera i Arenys de Mar gràcies al conveni signat amb els ajuntaments d’aquests municipis. La proximitat  facilita l’accés de les dones d’aquestes localitats al servei i queda reflectit a les estadístiques. El 18,6 de les persones ateses l’any passat eren veïnes d’Arenys de Mar i el 13,8% de Tordera.

Durant 2016, el servei comarcal d’atenció a la dona va prestar 505 atencions jurídiques, psicològiques, de salut i per violència masclista a 207 dones i 2 homes. El 47,5% de les intervencions van ser d’assessorament jurídic relacionat principalment amb la qustodia dels fills, el divorci i incompliments de sentència; el 36,4% van ser assessoraments psicològics; el 0,99% atencions relacionades amb la salut i el 12,67% intervencions directes per violència masclista. Del total de dones ateses, 36 són victimes de violència física, psicològica o física i psicològica.

Per intentar frenar aquesta xacra, el SIAD està elaborant un Protocol comarcal d’abordatge de les violències masclistes que es presentarà el proper mes de maig. Aquesta presentació coincidirà també amb la del Pla de polítiques d’igualtat i dona del Maresme 2017-2020 que també està en fase d’elaboració.