El 47% dels turistes que visiten el Maresme repeteixen destinació

 

Un bon nombre dels turistes que van visitar el Maresme l’any passat, concretament el 46,9%, repetien destinació. Aquesta és una de les dades que s’extreu de la caracterització del turista que ha elaborat la Diputació de Barcelona a partir de 901 enquestes realitzades l’any passat entre els visitants allotjats a Calella, Santa Susanna, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Canet i Mataró.


L’estudi realitzat apunta un elevat grau de satisfacció respecte a la destinació que obté una puntuació global de 8,2. Aquest és, potser un dels elements que fa que els visitants optin per repetir la seva estada a les poblacions del Maresme. El 46,2% dels enquestats van manifestar que ja coneixien la destinació i el 12,5% van apuntar que ja ens havien visitat entre 3 i 5 vegades.

Els aspectes que valoren més són el caràcter i amabilitat de la gent, la qualitat dels allotjaments, la seguretat ciutadana i l’atenció rebuda a les oficines de turisme. Aproven amb una nota més baixa els punts d’accés a internet i l’oferta d’aparcament. Aquest és un element a tenir en compte tota vegada que el 54,3% s’acosten al Maresme en vehicle propi. En avió arriba el 28,9%.

Els enquestats asseguren en un 64,6% que han organitzat el viatge per compte propi (el 26% ho van fer a través de touroperador o agència de viatges) i a l’hora de planificar el viatge s’han guiat per internet i les xarxes socials (47,9%), recomanacions de familiars i coneguts (11,8%) i guies i llibres de viatge (11,8%).

El 63,8% són estrangers, essent els principals països d’origen Regne Unit /14,7%), Holanda (13,5%) i França (10,1%). Tot i això, també tenim una destacada presència de visitants provinents d’altres comarques de Catalunya, en concret el 25,5%.

La majoria (84,1%) ens visiten per fer una estada de vacances. Passen una mitjana de 7,2 nits a la destinació i gasten 495,7 euros.

El perfil del turista que escull el Maresme és de 48,4 anys, habitualment viatja en parella (40,9%) o en família amb fills (20,3%).

Podeu ampliar aquesta informació consultant el resum que ha fet el Consorci de Turisme del Maresme de l’informe elaborat per LABturisme de la Diputació de Barcelona.