El 50% de les dones ateses pel SIAD Maresme pateixen violència masclista

 

La violència masclista envers les dones continua present a la nostra societat. Pot ser física, psicològica, econòmica… Afecta a tots els grups d’edat i a totes les classes socials. Aquesta és la foto que il·lustra el dia a dia dels serveis d’atenció a la dona. Avui, el Consell Comarcal dóna visibilitat a aquesta problemàtica perquè, com reflecteix el manifest institucional del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, “encara hi ha molt camí per fer”. El SIAD Maresme, que dona servei als municipis de menys de 20.000 habitants, ha atès aquest any 197 maresmenques.

Les xifres són importants, però les professionals dels serveis d’atenció a les dones, les relativitzen en tant en quan encara avui dia hi ha moltes dones que no s’atreveixen a explicar, i menys denunciar oficialment, les agressions que pateixen. Fins i tot, alerten des del Servei d’Atenció a la Dona del Consell Comarcal del Maresme, encara hi ha dones que no acaben d’identificar com a “maltractes” el tracte que reben per part de la seva parella o ex-parella.

El SIAD Maresme, que atén dones dels 25 municipis de la comarca de menys de 20.000 habitants ( Mataró, Pineda de Mar, El Masnou, Premià de Mar i Vilassar de Mar disposen de servei propi) han atès aquest any 197 dones, un 50% de les quals és víctima de violència masclista i, segons han explicat a l’acte per l’eliminació de la violència envers les dones que ha fet el Consell Comarcal, setembre, octubre i el que portem del mes de novembre estan sent mesos especialment difícils per l’increment detectat en els casos de violència física.

Durant aquests dies se celebren actes als diferents municipis. Podeu accedir-hi al recull que ha fet el SIAD Maresme CLICANT AQUÍ