El 72% dels participants en el programa Joves per l’Ocupació que gestiona el Consell Comarcal han trobat feina

Comença una nova edició amb la participació de 60 joves

 

26 dels 40 joves maresmencs que han participat en el programa Joves per l’Ocupació 2016/17 han estat inserits laboralment i el 100% dels que no disposaven de la titulació d’ESO han retornat al sistema educatiu. El president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, ha fet una valoració molt positiva dels resultats. “Anem per bon camí, però encara ens falta molta feina per fer. L’atur juvenil a la comarca, conjuntament amb el de les persones de més de 45 anys és la gran assignatura pendent que tenim al Maresme”. Martínez i Camarasa ha fet aquestes declaracions avui coincidint amb l’inici d’una nova edició de Joves per l’Ocupació en la qual participen 60 maresmencs i maresmenques. 

Al Maresme hi ha 1.708 joves d’entre 16 i 24 anys registrats oficialment com a aturats. A ells va destinat “Joves per l’Ocupació”, un programa que gestiona el Consell Comarcal amb finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya a partir de fons provinents dels Pressupostos Generals de l’Estat i del Fons Social Europeu. L’objectiu és millorar l’ocupabilitat de les persones joves a partir d’una qualificació i unes competències professionals. Per aconseguir-ho, el programa combina accions d’orientació, tutorització, seguimet individualitzat, formació i adquisició d’experiència professional a les empreses amb la possibilitat d’un contracte de treball d’un mínim de 6 mesos.

 
Aquesta setmana ha començat a la comarca la cinquena edició del programa. 60 joves (20 més que a edicions anteriors) es beneficiaran de formació professionalitzadora  (300 hores) i pràctiques no laborals en entorn productiu (80 hores). Els dos sectors d’activitat econòmica triats són el sanitari i el del comerç. Dels 60 participants, 20 s’especialitzaran com a zelador/a sanitari/ària; 20 com a auxiliar de magatzem i comerç i els 20 restants com a auxiliar de comerç polivalent. Els dos darrers grups faran la formació a l’Escola de Teixits de Punt de Canet de Mar i el primer grup a Aula Activa de Mataró.

El president del Consell Comarcal ha donat la benvinguda a tots els grups i els ha encoratjat a aprofitar el programa. “Estem al vostre costat, però només amb el vostre esforç personal aconseguirem l’èxit i aquest éxit passa perquè acabeu el programa amb una titulació i amb un lloc de treball” ha dit Miquel Àngel Martínez tot afegint que les professions escollides no s’han triat a l’atzar “són les que ens diuen les prospeccions laborals realitzades que actualment generen més ocupació a la comarca” i ha remarcat la importància d’aprofitar els estudis i mantenir una actitud positiva i emprenedora.

Comptant aquesta edició, el Programa haurà donat formació a 200 joves amb els següents resultats:

1a edició.-  40 joves participants amb una inserció laboral del  52,50%  

2a edició.- 30 joves participants amb una inserció laboral del  52,90%  

3a edició.- 30 joves participants amb una inserció laboral del 43,34% 

4a edició.- 40 joves participants amb una inserció laboral del 72,23%  

5a edició.- 60 joves participants (el programa ha començat aquesta setmana)

JOVES PARTICIPANTS A L’EDICIÓ 2016/2017