El CAAD Maresme celebra el seu primer aniversari havent recollit 662 animals extraviats o abandonats

 


El Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia del Maresme (CAAD) és a punt de celebrar el seu primer aniversari. Les instal·lacions, que es van inaugurar el 18 de febrer de 2006, han acollit en aquests mesos un total de 662 animals que s’havien extraviat o que havien estat abandonats pels seus propietaris. D’aquests, un 64,2% han estat adoptats o recuperats.


El Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia del Maresme, ubicat a Can Carmany d’Argentona, està gestionat pel Consell Comarcal del Maresme i dóna servei a 18 ajuntaments de la comarca: Alella, Arenys de Munt, Argentona, Calella, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Montgat, Òrrius, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna, Tiana i Tordera. Des del mes de març de 2006 fins el gener de 2007, el CAAD Maresme ha acollit un total de 662 gossos i gats, el que representa l’arribada mensual de 60 animals al Centre. Pel que fa a les sortides, el promig és de gairebé 39 mensuals. En total han estat 268 (el 40,4% de les entrades) els gossos i gats que s’han adoptat i 158 (el 23,8% de les entrades) els animals que després d’arribar al Centre han estat recuperats pels seus propietaris. Aquesta darrera dada és força significativa i demostra la necessitat que tots els animals domèstics tinguin un xip identificatiu. Procedència dels animals Pel que fa a la procedència dels animals que arriben al CAAD Maresme, Tordera i Argentona són els municipis on s’han fet més recollides. Concretament, 167 gossos i gats han estat abandonats o extraviats a Tordera (el 25,22% del total) i 129 a Argentona (el 19,48%). A banda dels animals trobats al carrer, el CAAD Maresme n’ha acollit 24 (un 3,6%) per disposició administrativa o judicial i 12 que han estat lliurats pels seus propietaris amb causes justificades de no poder atendre’ls. Al tractar-se d’unes instal·lacions que tot just ara farà un any que van entrar en funcionament, no hi ha prou dades per fer una comparativa per mesos. Tot i això, el juliol i el setembre són el mesos en els quals hi ha hagut menys entrades d’animals al Centre i març i agost els mesos en els quals han arribat més animals. En el cas de març, la dada és poc significativa tota vegada que va ser el primer mes d’activitat a ple rendiment del CAAD. Pel que fa a les adopcions, encapçalen el rànquing els mesos de novembre i de juny, mentre que setembre i octubre han estat els mesos en els quals s’han recuperat més animals. crida a l’adopció El Consell Comarcal del Maresme fa una valoració força positiva del funcionament del CAAD Maresme i de la resposta que ha tingut per part dels ajuntaments de la comarca i dels ciutadans que volen tenir un animal de companyia, així com d’aquells que s’ofereixen per col·laborar en les tasques d’atenció als animals que encara no han trobat una llar. Tot i això, per fer viable aquest servei cal continuar sensibilitzant els ciutadans sobre la tinença responsable d’animals i promovent l’adopció davant la compra per part d’aquelles persones que volen tenir un animal de companyia. El Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia disposa del web:  
www.ccmaresme.cat/atencioanimals que s’actualitza cada setmana i en el qual es pot consultar el llistat d’animals que hi ha acollits a l’espera de ser adoptats.