El CAAD Maresme necessita voluntaris per al programa de teràpia per a gossos amb por

 

Molts dels gossos que arriben al Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia (CAAD) Maresme senten veritable pànic davant la presència de l’èsser humà, probablement per haver patit una experiència traumàtica. Per tal que puguin tenir una segona oportunitat i conviure en una família, el CAAD Maresme, ubicat a Argentona, incorpora aquests animals en un programa especial de teràpia comportamental.

En el CAAD Maresme hi ha actualment una trentena de gossos que tenen por. Són animals que han arribat al Centre després d’haver patit maltractaments o que evidencien una manca de socialització cap a les persones o els sorolls.

L’experiència demostra que els animals que es troben en aquesta situació i reben una teràpia adequada poden recuperar-se i ser aptes per a l’adopció. De fet, n’hi ha que ja estan vivint una segona oportunitat en famílies adoptants.

El programa que du a terme el CAAD Maresme consisteix en una teràpia comportamental individual i adaptada a les necessitats de cada animal.

Donada la quantitat d’animals que hi ha amb aquesta problemàtica, el CAAD Maresme fa una crida per aconseguir voluntaris que estimin els animals i vulguin dedicar una part del seu temps participant en aquest programa.

Les persones interessades poden posar-se en contacte amb el CAAD Maresme enviant un correu electrònic a atencioanimals@ccmaresme.cat o trucant al telèfon: 93 797 42 72