El CCM assessora l´ACM en un projecte de licitació de gasoil a nivell de tota Catalunya

 

El Consell Comarcal del Maresme, pioner en la implantació del sistema de compra agregada, assessora l’Associació Catalana de Municipis (ACM) en el nou projecte d’agrupar, en una única licitació, l’adquisició de gasoil dels municipis catalans. Al Maresme vam inciar la compra agregada de gasoil per automoció i calefacció el juliol de 2014.

La incorporació dels hidrocarburs va completar el mapa maresmenc de compres agregades d’energia que es va iniciar amb l’electricitat i va contiuar amb el gas. Amb aquest model, el Consell Comarcal facilita que els serveis públics del Maresme funcionin amb una menor despesa econòmica, però també amb un important estalvi energètic.  

Pel que fa a la compra agregada de gasoil, el model seguit a la comarca incorpora totes les variables municipals per tal de donar resposta a les diferents necessitats locals. Es tracta, doncs, d’un servei “a mida”. En uns casos s’ha contractat només el repostatge de gasoil en una modalitat o en les dues existents (A i C) i en altres també s’ofereix la instal·lació i legalització dels dipòsits de combustible i dels sistemes de control dels surtidors. Tot plegat, l’adjudicació que es va fer el juliol de 2014 va ascendir a 949.000 euros, una quantitat que ha permès un estalvi global de 100.000 euros. Desglossat per modalitats, l’estalvi aconseguit en gasoil A ascendeix al 9,18% i en gasoil C al 2,56%. En el cas de les instal·lacions de dipòsits i sortidors, el percentatge d’estalvi  augmenta fins el 20%.  

Participen d’aquesta compra agregada d’hidrocarburs els ajuntametns d’Arenys de Munt, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Dosrius, El Masnou, Mataró, Pineda de Mar, Premià de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Vicenç de Montalt, Tordera i Vilassar de Dalt. Tots ells sumen un consum de prop de 385.000 litres de gasoil A i de 95.000 litres de gasoil C. 

L’Associació Catalana de Municipis vol exportar el model maresmenc al conjunt de Catalunya i ha sol·licitat l’assessorament al Consell Comarcal del Maresme. Ja s’ha fet una primera reunió en la qual han participat 11 consells comarcals perquè l’ACM considera que la implicació de les administracions comarcals és fonamental en la gestió del control i seguiment dels contractes.