El CCM dóna servei de transport escolar a més de 2.500 alumnes i gestiona el menjador de 25 centres docents

La normalitat ha estat la tònica general en l’inici del curs escolar pel que fa als serveis que presta el Consell Comarcal: transport escolar i menjador en aquells centres que hi han delegat la gestió. Aquest curs 2006-2007, el Consell transporta alumnes a 42 centres docents i gestiona el servei de menjador escolar de 25 escoles.


El Consell Comarcal del Maresme gestiona el transport escolar per aquells alumnes que s’han de traslladar d’un municipi a un altre per assistir al centre docent. Aquesta modalitat de transport, anomenat “obligatori”, està subvencionat al 100%. Pel que fa al transport escolar anomenat “no obligatori”, és a dir aquell que es realitza dins d’un mateix municipi per traslladar els alumnes que viuen molt allunyats del centre docent, el Consell Comarcal assumeix el 70% del cost i el 30% restant l’aporten els ajuntaments i les famílies.

Per aquest curs escolar 2006-2007, el servei de transport escolar gestiona el trasllat de 2550 escolars a 42 centres docents de la comarca. D’aquests, 1.300 són d’infantil i primària, 1.000 són de secundària i 250 d’educació especial. 

Pel que fa al menjador escolar, el Consell Comarcal gestionarà aquest servei a 25 centres docents, un més que el curs passat. En total se serviran prop de 2.000 menús diaris que s´elaboraran en la cuina del mateix centre escolar o se serviran de càtering per a aquelles escoles que no disposen de cuina a les seves instal·lacions. El concessionari d´aquest servei és Cuina Serhs.

En els menjadors gestionats pel CCM se serveixen menús avalats per la Generalitat de Catalunya, basats en la dieta mediterrània i que intenten introduir hàbits alimentaris saludables en els infants i en els joves. A més, s´atén la diversitat, tot respectant les situacions personals dels comensals en funció de prescripcions mèdiques o costums religiosos.