El CCM posa en marxa el servei de transport adaptat “porta a porta” amb el primer plec de condicions de Catalunya que aplica la responsabilitat social corporativa

 


El CCM ha adjudicat un total de 20 rutes en la convocatòria del primer concurs públic de transport adaptat “porta a porta” de Catalunya. Aquesta iniciativa per a regular el servei de transport per a persones discapacitades de la comarca, permet cobrir actualment les necessitats de 51 usuaris/àries que s´han de desplaçar als centres de dia especialitzats i als centres ocupacionals.


Així mateix i arrel d´una actuació conjunta entre el CCM i la Fundació El Maresme, 26 usuaris/àries més poden fer ús del servei amb la posada en funcionament d´un vehicle adaptat col·lectiu. A finals de l´any 2002, el CCM va decidir treballar per a donar resposta a les necessitats de transport adaptat de les persones amb mobilitat reduïda, quan la Regió Sanitària va deixar d´assumir els serveis. En aquest sentit, es va apostar per oferir un servei de qualitat i per convocar un concurs públic, amb el qual es va introduir un element innovador: la inclusió de clàusules socials en els plecs de condicions. El CCM avança, així, cap a la responsabilitat social corporativa, ja que les clàusules socials fan perdre pes a les propostes econòmiques per a donar més importància a les empreses que apliquen un comportament ètic i social en la seva gestió. La contractació de persones que provenen de col·lectius en risc sociolaboral, les propostes de formació, les previsions quant a la seguretat i higiene en la prestació del servei i les millores presentades per les empreses sobre la forma de realització dels treballs van ser algunes de les clàusules socials que es van valorar.