El Consell Comarcal comença a Mataró la campanya per frenar la propagació del mosquit tigre

 
El Consell Comarcal del Maresme, en conveni amb l’Ajuntament, ha començat el tractament dels embornals sifònics de Mataró per evitar la proliferació del mosquit tigre aquest estiu. El CCM ha ofert als municipis, per quart any consecutiu, mancomunar i coordinar accions per dificultar l’expansió d’aquest insecte que tants problemes provoca entre la població els mesos de més calor. El Conseller Delegat de Medi Ambient, Antoni Valls, ha visitat avui un dels llocs de la ciutat on s’està actuant.

Les accions que realitza el Consell Comarcal consisteixen en l’aplicació de larvicida que, com el seu nom indica, actua sobre les larves impedint la seva eclosió. Aquest larvicida s’aplica als embornals sifònics (aquells que retenen aigua i que, per les seves característiques, són uns dels llocs triats pels mosquits tigre per a la posta d’ous. L’aigua retinguda facilita el creixement de les larves).

Els treballs han començat per Mataró i a principis del mes de juny es continuarà pels municipis del Maresme que ho sol·licitin. A cada municipi es faran 3 aplicacions per assegurar l’eficàcia del tractament.

La lluita contra el mosquit tigre és cosa de TOTS
Tot i les actuacions que s’estan realitzant a l’espai públic, el Consell Comarcal recorda que per aconseguir frenar l’expansió del mosquit tigre cal la col·laboració ciutadana.

Dins els espais privats hem de buscar tots els petits punts de possible acumulació d’aigua i hem de tenir cura perquè aquesta no estigui acumulada més enllà de 5 dies. Ho podrem fer seguint aquests senzills consells:

  • Posar, sempre que sigui possible, sota cobert tots els petits recipients per evitar que s’omplin d’aigua de pluja.
  • Buidar dos cops per setmana tots els recipients que estiguin a l’aire lliure i que tinguin aigua.

Podeu veure els llocs més habituals de posta d’ous dels mosquits tigres, CLICANT AQUÍ